Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018

Συνδεόμαστε με το Ουράνιο Πεδίο της Αλήθειας !!!

Mία νέα περίοδος ξεκίνησε για την Ανθρωπότητα...Μια νέα ημέρα, από την οποία εκπορεύεται μια κατεπείγουσα Δύναμη. Και είναι μια περίοδος που συμβαίνει μόνο μια φορά στην πορεία αναρίθμητων γενεών. Η καινούργια ημέρα που ξεκίνησε έχει πολλές όψεις, συνέπειες, ιδιορρυθμίες, που απαιτούν εκτενή συλλογισμό. Οι άνθρωποι σύμφωνα την εσωτερική τους κατάσταση και προσανατολισμό καλούνται να βαδίσουν σ’ αυτό το Δρόμο. Διότι έχει ήδη κλείσει μια πόρτα πίσω από την ανθρωπότητα, και ο καθένας οφείλει να προσαρμοσθεί σ’ αυτό το Δρόμο, χωρίς θεωρητικολογία.
Όμως εσείς καταλαβαίνετε, ότι καλλιεργημένη θεωρία δεν είναι ποτέ πράξη. Και ενώ στο συνηθισμένο γήινο κόσμο, πράξη είναι πάντα εφαρμοσμένη θεωρία, δηλαδή, μαθαίνει κάποιος κάτι, κάποια στιγμή, και όταν το μάθει το βάζει σε πράξη. Και λέμε, ότι στο πεδίο ζωής μας, το άτομο περνάει από το θεωρητικό στο πρακτικό. Αλλά σ’ αυτό τον πνευματικό Δρόμο, η πράξη είναι πάντα μια κατάσταση Συνείδησης. Και μια κατάσταση συνείδησης εμπεριέχει πάντα συνέπειες. Γιατί μια κατάσταση συνείδησης είναι μια πραγματικότητα, από την οποία μπορεί να ζει κανείς. Η κατάσταση ζωής που αναπτύσσεται κατ’ αυτόν τον τρόπο και από την οποία δρα κανείς και αγωνίζεται, είναι τότε ακριβώς τόσο πραγματική, όσο και η κατάσταση της συνείδησης και δεν έχει να κάνει καθόλου με την εφαρμοσμένη θεωρία.
Όταν η συνείδησή σας τραβήξει την προσοχή σας σε ένα ιδιαίτερο αντικείμενο και σας κάνει να το δείτε σαν σωστό, μπορεί ίσως, όλοι οι θεωρητικοί να σας πουν: «όχι, μη βαδίζετε σ’ αυτό το δρόμο». Αλλά αν η συνείδησή σας, σας οδηγεί σ’ αυτό το δρόμο, και έτσι κάνετε τη συνείδηση σας κατάσταση ζωής.
Θέλετε ένα παράδειγμα;;;
Στο πανεπιστήμιο σαν σπουδαστής ένας θεολόγος, θεωρητικολογεί. Αλλά κατόπιν στην ενορία του, βιώνει την θεολογική πρακτική. Σας ρωτάμε: στο ζήτημα της Βασιλείας του Θεού, υπάρχει καμιά διαφορά μεταξύ αυτών των δυο καταστάσεων ύπαρξης, από τη θεωρία με την πράξη;;; Δηλαδή, υπάρχει τέτοια διαφορά, μεταξύ αυτών των δυο καταστάσεων ύπαρξης, όταν μπαίνουν σε πράξη θεολογικές θεωρίες; Σίγουρα όχι. Ο θεολόγος ως ανθρώπινο ον έχει μια κατάσταση συνείδησης, που προσδιορίζει την πραγματικότητά του, την κατάσταση της ζωής του, και όχι τη θεολογία.
Το ζήτημα είναι να έχουν όλοι συνείδηση της νέας περιόδου, γιατί μόνο μια κατάσταση συνείδησης, μπορεί να γίνει κατάσταση μιας νέας Ζωής! Και η πραγματικότητα της συνείδησης δημιουργεί πραγματικότητα ζωής, αποκαλύπτεται και προβάλλεται εσωτερικά και εξωτερικά. Αν αφού το έχετε ακούσει αυτό, έχετε μείνει έκπληκτοι…και μπορείτε να κάντε τη θεωρία πράξη…
-Πως μπορεί να γίνει αυτό;;;
Μόνο με τον τρόπο της κοινής φύσης, γιατί ένας έκπληκτος άνθρωπος δεν είναι, ή δεν είναι αρκετά, ένας συνειδητός άνθρωπος. Λόγο αυτού σίγουρα το ον δεν θα μπορούσε να συμμετέχει στη νέα περίοδο με απελευθερωτική έννοια. Γι’ αυτό έχετε ακούσει, ότι «η κατάσταση συνείδησης είναι κατάσταση ζωής».
Μπορεί η μια πραγματικότητα να προβληθεί μέσα και μέσω της άλλης;
Τότε υπάρχει ισορροπία. Αν δεν επέρχεται ισορροπία, ο άνθρωπος αισθάνεται πάντα καταρρακωμένος, δυστυχισμένος, έντονα ανήσυχος. Αυτό είναι φυσικός νόμος. Δείτε για λίγο ένα ζώο. Όταν συνειδητοποιεί τον κίνδυνο προσπαθεί να βρει ισορροπία, δραπετεύοντας από τον κίνδυνο. Γι’ αυτό μια κατάσταση συνείδησης, είναι συγχρόνως και κατάσταση αίματος.
Συνδεόμαστε Με Το Ουράνιο Πεδίο της Αλήθειας !!!
Μπορούμε τώρα να συνειδητοποιήσουμε τη νέα περίοδο; Τότε μια πρόδηλη εσωτερική απόφαση, μας παρακινεί να δράσουμε, να δώσουμε έκφραση σ’ αυτή τη συνείδηση με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μέσω μιας στάσης ζωής που θα είναι σε ισορροπία με αυτή. Οι προσπάθειες των Μαθητών του Χριστού τότε, κάνουν το αποτέλεσμα μεγαλύτερο, και αναμένεται να προσανατολιστούν στη συνείδηση της σημερινής ημέρας. Αυτός είναι ένας θεωρητικισμός που είναι επιτρεπτός και πρακτικός. Σκεφτείτε ως εξής: Έχετε συνείδηση ότι έχετε εισέλθει σε μια εντελώς νέα κατάσταση, σαν να βρεθήκατε ξαφνικά σε μια πόλη και δεν γνωρίζετε που να πάτε. Έτσι για να φθάσετε σε ισορροπία, σε μια τέτοια κατάσταση στοχεύετε να βρείτε το δρόμο σας. Όταν κάποιος που έχει ήδη προσαρμοσθεί και που γνωρίζει ήδη το δρόμο σας δίνει βοήθεια παρακινώντας σας προσανατολίζοντας σας, τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για απλή θεωρία.
Καταλαβαίνετε, ίσως, πως αυτά που λέγονται τοποθετούνται σε ένα πολύ ιδιαίτερο φως, που προσαρμόζεται στην Αλήθεια και στη νέα Ζωή. Μέχρι τώρα είχατε ακούσει δηλώσεις που είχαν στόχο αποκλειστικά να σας βοηθήσουν να αναπτύξετε κατανόηση, να διεγείρετε τον πόθο σας για Σωτηρία, και να σας προκαλέσουν μια αυτοπαράδοση, η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί στην αρχή στη βάση μιας συνείδησης που ωρίμασε από την εμπειρία. Για τη συνέχεια όμως, στη δεύτερη και τρίτη Γνώση, της ίδιας Αλήθειας, είναι επίσης ουσιαστική μια βάση επαρκούς συνείδησης. Και όλοι καταλαβαίνουν ότι για να είναι αυτή η μελέτη αληθινά παραγωγική, μια πολύ άμεση κατάσταση συνείδησης είναι απαραίτητος όρος.
Έχοντας κατακτήσει ολοένα μεγαλύτερη συνείδηση μέσω της κατανόησης του πόθου για σωτηρία και αυτό-παράδοση συλλαμβάνουμε τώρα πολύ καθαρά μια «νέα κατάσταση είναι» στην ύπαρξή μας, σαν αντανάκλαση μιας νέας περιόδου γύρω από την οποία, μόνο μια απάντηση είναι δυνατή, που είναι αυτή της νοήμονος νέας και δυναμικής στάσης Ζωής. Θα το καταλάβουμε αυτό ακόμη καλύτερα αν διερωτηθούμε τι είναι συνείδηση.
Τι είναι συνείδηση;
Μια κατάσταση συνείδησης είναι μια ηλεκτρομαγνητική κατάσταση, διότι η συνείδησή μας αποτελείται από επτά κέντρα, που βρίσκονται στην κεφαλή γεμάτα μαγνητικό ρευστό, και τρέφονται με τη διαδικασία της αναπνοής. Το μαγνητικό σύστημα του εγκεφάλου έλκει αυτό το ρευστό από το συμπαντικό μαγνητικό πεδίο, και συνεπώς η κατάστασή μας εξαρτάται εξ’ ολοκλήρου από το την ποιότητα και τις δράσεις του μαγνητικού πεδίου που είναι γύρω μας.
Τώρα γίνεται σαφές, με ποιο τρόπο έρχεται μια νέα περίοδος και οι αλλαγές προκαλούνται μέσα μας από τις αλλαγές του μαγνητικού πεδίου γύρω μας. Τέτοιες αλλαγές επιφέρουν σχεδόν αμέσως αλλαγές στην εκδηλωμένη ζωή μας και στις ζωές όλων.
Δείτε τώρα και τη συνέχεια...
Το μαγνητικό πεδίο αποτελείται από δώδεκα ρεύματα. Αυτά τα δώδεκα μαγνητικά ρεύματα ελέγχονται από αλλά ισχυρότερα, και εκδηλώνονται εκτός των άλλων και σε μας, και υπόκεινται σε ένα σχέδιο, που εκδηλώνεται σε μια χρονική περίοδο. Συνεπώς, υπάρχουν πολλά μαγνητικά συστήματα που αλληλεπιδρούν. Αυτό το μαγνητικό πεδίο φέρνει σε πραγματοποίηση τη διαλεκτική αυτή ζωή, και αναπτύσσει μια σειρά περιόδων και μια πορεία μέσα στο χρόνο και το χώρο μέσω της ανθρωπότητας.
Έτσι σ’ αυτή την πορεία, τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί από τον ανόσιο διαλεκτικό άνθρωπο. Δεν υπάρχει ανεξάρτητη εκλογή στον άνθρωπο για να το κάνει. Η ανθρωπότητα κατευθύνεται και όλα αποφασίζονται για τον άνθρωπο. Γιατί η μαγνητική κατάσταση είναι κατάσταση συνείδησης, και μια κατάσταση συνείδησης, είναι κατάσταση ζωής. Οτιδήποτε υπάρχει στην κεφαλή μας προβάλλεται στον εγκέφαλό μας, και εκδηλώνεται ως συνείδηση, Και αυτό που υπάρχει σε μας ως συνείδηση, μας παρακινεί προς εκδήλωση ζωής. Γι’ αυτό ως προς τη φύση είμαστε πλήρως κατευθυνόμενοι. Δεν έχουμε τίποτα να αποφασίσουμε. Όλα είναι αποφασισμένα για μας. Κρατήστε αυτή την Αλήθεια.
Ο άνθρωπος είναι μέρος μιας μαγνητικής διαδικασίας, και κάθε άνθρωπος είναι μέρος ενός μεγάλου σώματος. Και η μια ανάπτυξη έρχεται και η άλλη φεύγει, και ο οργανισμός δουλεύει σαν ρολόι. Οι δείκτες συνεχίζουν να στρέφονται. Και συνεπώς, όλο αυτό το σχέδιο, αυτή η πλήρης πορεία, μπορεί να είναι γνωστή από πριν. Μπορεί επίσης να βεβαιωθεί μέσα από το χρόνο και το χώρο με πολλαπλά στοιχεία. Αυτό μπορεί επίσης να επιβεβαιωθεί ακόμη και όταν λάβουμε υπόψη μας τη σχετικότητα του χρόνου.
Οι εικοσιτέσσερις ώρες μιας ημέρας, μπορούν να διαρκούν περισσότερο ή λιγότερο από αυτές της επόμενης ημέρας, αλλά παραμένουν ακόμη εικοσιτέσσερις ώρες. Γι’ αυτό η σχετικότητα δεν διαφωνεί με την τάξη του χρόνου και του χώρου. Θα ήταν ανοησία να λέμε, ως Μαθητές του Χριστού: «αποφασίζουμε τώρα σ’ αυτή ή σε εκείνη της στάση ζωής, δυνάμει της κατάστασης της συνείδησής μας».
Γιατί είδαμε ότι στην τάξη του χρόνου και του χώρου, δεν μπορεί να αποφασιστεί τίποτα, η ζωή μας καθοδηγείται. Αλλά αν αυτό ήταν το συμπέρασμα, τότε θα ήταν καλύτερο, να μη λέμε είμαστε Μαθητές… Είναι όμως εντελώς διαφορετικό όταν γνωρίζουμε ότι η τάξη του χρόνου και του χώρου με την πορεία της ανθρωπότητας, επιτρέπει πρόσβαση σε ένα Άλλο, Ουράνιο Μαγνητικό Πεδίο, το πεδίο από τη Γνώση της Αλήθειας. Όταν συνδεόμαστε με αυτό το Άλλο ουράνιο πεδίο, ζούμε από αυτό το πεδίο και αναλαμβάνουμε μια αναγκαστική πορεία μέσα σ’ αυτό.
Ας γίνει σαφές, ότι όταν στεκόμαστε σε ένα ιδιαίτερο μαγνητικό πεδίο, κατευθυνόμαστε από αυτό το μαγνητικό πεδίο. Αναγκαζόμαστε τότε, να ζούμε σε συμφωνία με τους Νόμους αυτού του Νέου μαγνητικού Πεδίου. Να λάβουμε όλοι τη θέση του Μαθητή, διότι όταν έχουμε να εκλέξουμε μεταξύ δύο μαγνητικών εκδηλώσεων - τη διαλεκτική εκδήλωση ή τη - στατική, την αναλλοίωτη, είναι σαφές λοιπόν, ότι κατευθύνουμε τους εαυτούς μας, είτε στην διαλεκτική πορεία, είτε σ’ αυτή του Άλλου, του Νέου Πεδίου Ζωής.
Συνοψίζοντας, προσδιορίζουμε ότι υπάρχουν δυο μαγνητικά πεδία, το ένα από τα οποία δρα στην ανθρωπότητα δυνάμει της φυσικής μας κατάστασης, και το Άλλο, το Νέο, κάτω από ορισμένες συνθήκες. Αν το δούμε, από την άποψη του χρόνου και του χώρου, και τα δύο πεδία, δρουν κατά μήκος των δυο γραμμών ανάπτυξης για ορισμένο χρόνο. Όμως φθάνει μια στιγμή, που αποχωρίζονται. Και ήδη εμφανίζονται δυο ομάδες ανθρώπων. Οι απλοί ψαράδες ήταν αυτοί, που έγιναν και τότε, αλιείς των ανθρώπων. Οι άλλοι, πάντα ανήκαν σε διαφορετικό πεδίο, πάντα έφευγαν, αφού τα ξέρουν όλα. Συνεπώς, εμφανίζονται και σήμερα δυο ομάδες ανθρώπων. Η κάθε μια από τις οποίες, ανήκει σε διαφορετικό πεδίο, και μέσα σ’ αυτά τα πεδία, οι άνθρωποι τοποθετούνται ανάλογα με τις με τις ηθικές, πνευματικές και τις σωματικές τους καταστάσεις και προδιαθέσεις.
Ας είναι αρκετό να επιβεβαιώσουμε ότι έχει, ήδη, ξεκινήσει ο διαχωρισμός «των εριφίων και των προβάτων» στη ιστορία του κόσμου μας. Μια τέτοια στιγμή τα δυο μαγνητικά πεδία που υπάρχουν στη φυσική μας τάξη, ήδη αποχωρίστηκαν! Το φαρισαϊκό πνεύμα, του δογματικού νόμου, αποχωρίστηκε από εμάς, μια ημερομηνία που έχουμε ήδη περάσει. Γι’ αυτό βλέπουμε ιδιαίτερες ομάδες, να αλλάζουν πλήρως, σε σχέση με τον κοινό ανόσιο διαλεκτικό τύπο: δηλαδή, η διαλεκτική ομάδα, βαδίζει την κοινή πορεία όλης της ανθρωπότητας, «από την κούνια στον τάφο», ενώ η άλλη ομάδα, βαδίζει την πορεία των εξαιρετικών: Όσοι έγιναν «νέα Ασκιά, δέχονται ήδη, το Νέο Πνευματικό Οίνο».
Σε σχέση μ’ αυτό, έχετε καταλάβει, ότι η συνείδηση είναι αυτή που προσδιορίζει την κατάσταση της ομάδας που θα βρεθείτε, και την κατάσταση «της νέας προσωπικότητας και του νέου χαρακτήρα της υποστάσεως Αυτού», που λάβατε ή θα λάβετε. Αν σύμφωνα με την κατάσταση της συνείδησής σας, ανήκετε στη κατάσταση των Μαθητών, “των αμνών, και όχι των λύκων”, τότε προσανατολίστε τον εαυτό σας σ’ αυτή τη Μεγάλη και Ένδοξη στιγμή, στην ιστορία του Κόσμου μας, και προσχωρήστε στις γραμμές των αμνών, με μια νέα στάση Ζωής. Και αφού έχετε συνείδηση της νέας περιόδου που διανύουμε, υπάρχει μόνο μια λύση για σας: H κατάσταση της συνείδησής σας, να προβληθεί σε μια νέα κατάσταση Ζωής. Γι’ αυτό βαδίστε, μαζί μας, όχι θεωρητικολογικά, αλλά από αναγκαιότητα Ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου