Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2018

ΤΙ ΕΙΝΑΙ AΥΤΗ Η ΝΟΗΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ;

"Ίδοὺ μυστήριον ὑμῖν λέγω· πάντες ἀλλαγησόμεθα,
δεῖ γὰρ τὸ φθαρτὸν τοῦτο ἐνδύσασθαι ἀφθαρσίαν 
καὶ τὸ θνητὸν τοῦτο ἐνδύσασθαι ἀθανασίαν, 
τότε γενήσεται ὁ λόγος ὁ γεγραμμένος· 
κατεπόθη ὁ θάνατος εἰς νῖκος· 
ποῦ σου, θάνατε, τὸ κέντρον; ποῦ σου, ᾅδη, τὸ νῖκος;"
Α' (Κορ.15:51-54). Ας δούμε και πάλι αυτό το καλά κρυμμένο Μυστήριο.

Έχουμε ήδη πει, ότι αυτή η νοητική ικανότητα του εγκεφάλου είναι ένα συστατικό πολύ λεπτοφυούς σύνθεσης. Στο σώμα υπάρχει επίσης μια συνείδηση, η οποία βρίσκεται στο εγκεφαλονωτιαίο σύστημα, στη σπονδυλική στήλη ή στήλη του οφιοειδούς πυρός. Αυτό το ανίερο πυρ συνδέεται πολύ στενά με το αίμα, και αυτή η τωρινή μας συνείδηση, μαζί με το αίμα και το νευρικό ρευστό, κυβερνάται από το «ον των γήινων επιθυμιών». Αυτόν τον εσωτερικό πυρήνα της υλικής διαλεκτικής μας ύπαρξης, ονομάζουμε «ον των επιθυμιών», δηλαδή, «εγώ» του αίματος. Είναι η γήινη ψύχη μας, - όχι η Ουράνια Ψυχή, την οποία περιμένουμε να αφυπνισθεί…! Και εντοπίζουμε το «εγώ» αυτό, στο σύστημα συκωτιού - σπλήνας. Εκεί έχει την διαμονή του κυριολεκτικά. Έτσι το συκώτι, η σπλήνα, τα νεφρά και τα επινεφρίδια, μαζί με το λεγόμενο ηλιακό πλέγμα της κοιλίας, σχηματίζουν το “εγώ” του γήινου αίματος.
Αυτό είναι λοιπόν, «το ον των επιθυμιών», το γήινο «εγώ». Και την ημέρα, βρίσκεται εγκλεισμένο στη σπλήνα. Αλλά κατά τη διάρκεια του ύπνου, εξέρχεται έξω από τη σπλήνα, και σχηματίζει στο αναπνευστικό μια μορφή. Αυτή είναι η μορφή του ανόσιου διαλεκτικού ανθρώπου. Αυτό είναι το «εγώ» του αίματος, των γήινων ανίερων επιθυμιών. Και επίσης αυτό το «ον των επιθυμιών» εμφανίζεται στο αναπνευστικό πεδίο και κατά τη διάρκεια του ύπνου, αυτό το διαλεκτικό «εγώ» απομακρύνεται από το υλικό σώμα.
Όταν γνωρίζετε ότι όλες σας οι νυχτερινές σας εμπειρίες, διαδραματίζονται από αυτές τις διαλεκτικές επιθυμίες σας, και απορροφούνται από αυτές τις κατώτερες επιθυμίες, και αφού το «εγώ» του αίματος ανήκει μόνο σ’ αυτή την εκπεσμένη μας φύση, τότε σας είναι σαφές, γιατί είναι εντελώς αδύνατο το ον των γήινων επιθυμιών σας, να συλλάβει ωθήσεις από το Άνω, το Ουράνιο Βασίλειο.

Και μάλιστα, οι ωθήσεις αυτές, δεν μπορούν να σας απελευθερώσουν. Γι’ αυτό καταλάβετε καλά, δεν υπάρχουν, ακόμα πραγματικά χαρίσματα ή αληθινές προφητείες, αλλά μόνο τα λόγια της γλωσσολαλιάς, που τα στέλνει το ανίερο υπερπέραν. Μ’ αυτό λοιπόν, το παλιό φυσικό χοϊκό «εγώ» σας, δεν ανοίγεστε ποτέ, στην Ανώτερη Ζωή. Αυτό το παλιό «εγώ» οφείλει να πεθάνει, και να αναστηθεί το Νέο γιατί: 

«Σαρξ και αίμα δεν μπορούν να κληρονομήσουν την Αληθινή Βασιλεία του Θεού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου