Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018

Η Αίθουσα του Γάμου !!!


Συναντάμε το Άγιο Πνεύμα και βαδίζουμε προς την Αίθουσα του Γάμου !!!

Όσοι είναι σε θέση να εγκαταστήσουν αυτή την Ψυχική Ποιότητα, για την όποια μιλήσαμε, ανεβαίνουν την εσωτερική περιστροφική κλίμακα, προς τα άνω, και κατ’ αυτό τον τρόπο εισέρχονται στο κέντρο της επίφυσης, και αναζωογονούν το πιο ισχυρό κέντρο, της αντίληψης, το οποίο μπορεί να κατέχει ένας άνθρωπος. Μέσω της επίφυσης, δεν είναι μόνο δυνατό να βλέπουμε όπως με τα συνηθισμένα μάτια, αλλά επίσης να απορροφούμε συγχρόνως την εικόνα, την εντύπωση του παρατηρούμενου, και να εισπνέουμε τις θεϊκές ακτινοβολίες και δυνάμεις, οι οποίες θα ρίχνουν άγκυρα στο σύστημά μας, στο σώμα μας. Αυτό συμβαίνει επίσης και με το μάτι αλλά όχι κατευθείαν.
Γι' αυτό εδώ γίνεται λόγος για την Αίθουσα του Γάμου.
Η Αίθουσα του Γάμου ανήκει με αυστηρή έννοια, στην ίδια την επίφυση. Αλλά και μια άλλη αίθουσα, που είναι ο ανοικτός χώρος πίσω από το μέτωπο, εκεί βρίσκεται, στην αύρα της επίφυσης. Εδώ σ’ αυτό το τόσο πολύπλοκο, ακόμα εντελώς άγνωστο σύστημα, ο άνθρωπος έρχεται αντιμέτωπος με την ουσιαστική Δύναμη της Βασιλείας του Θεού, αυτό που ονομάζουμε το ένα κεντρικό άγγιγμα από το Άγιο Πνεύμα.
Αυτή η Ουράνια Δύναμη, έχει σαφώς δυο δράσεις, δύο όψεις, μια θετική και μια αρνητική, μια αρσενική, και μια θηλυκή όψη. Και η Αίθουσα του Γάμου συμβολικά, μας μιλά για βασιλιά και βασίλισσα. Για το Πνεύμα και την Ψυχή.

Είναι η δίδυμη Δύναμη, η οποία εμφανίζεται σε τόσες πολλές φυσικές τάξεις, και είναι απαραίτητη, γιατί η θετική, δηλαδή η αρσενική όψη, είναι αυτή η οποία δίνει τη δυνατότητα, και η αρνητική, δηλαδή, η θηλυκή εγκυμονούσα όψη, είναι αυτή που πραγματοποιεί. Αυτές οι δύο ακτίνες του Αγίου Πνεύματος, αντιστοιχούν απόλυτα η μια στην άλλη, και οδηγούνται "από άνω" σε δεδομένη στιγμή στον άνθρωπο.
Γι’ αυτό μας εξιστορείται ότι κάποια στιγμή, ο άνθρωπος ατενίζει σε όλο τους το μεγαλείο το βασιλιά και την βασίλισσα. Είναι δυνατόν στην πρώτη αυτή συνάντηση, να μην εντυπωσιάζεται κανείς από το φως που ακτινοβολείται από αυτά τα βασιλικά πρόσωπα ;
Στο συμβολισμό που μας δίνεται εδώ, βλέπουμε το βασιλιά, βλέπουμε την ωριμότητα, και το άθροισμα όλων αυτών των εμπειριών, που είναι τώρα στη διάθεση του ανθρώπου και μπορεί να τον χρησιμοποιήσει με εντελώς καινούργιο τρόπο.
Η όμορφη βασίλισσα είναι η προσωποποίηση πολλών νέων δυνατοτήτων. Έτσι αυτός που βαδίζει συνειδητά στο Δρόμο της ζωής του, δε σπαταλά πλέον το χρόνο του, αλλά έχει επικαλεσθεί την Οδό της αυτοπραγμάτωσης.
Μέσα στο χρόνο η εικόνα του βασιλιά έρχεται πάλι, αλλά τώρα συμβολίζει τα γηρατειά, η γηραιά βασίλισσα του έχει καλυφθεί με την εικόνα της θλίψης, του σκοταδιού, της νύχτας, του πόνου, της μετανοίας και της κάθαρσης. Περιέχει επίσης το σύμβολο για πολλές αμαρτίες και για λανθασμένο τρόπο ζωής.
Αυτή δεν είναι η εικόνα του μεγάλου κυπέλλου γεμάτου πίκρα, το οποίο όταν το αδειάσει ο άνθρωπος, γεννιέται - ξανά στο Φως, μέσα απ’ αυτό το μακροχρόνιο δρόμο του της ύλης και της νύχτας; Τι ωριμότητα έχει κερδίσει όμως μ’ αυτό τον τρόπο ο περιπλανώμενος άνθρωπος, για να φθάσει – σε Γένεση ! Έχει έναν θερισμό εμπειριών και ένα θερισμό πίκρας.
Μας δίνεται τώρα, και μια νέα εικόνα, ένα νεαρό ζευγάρι, που μ’ αυτούς υποδηλώνεται "η νέα ηλεκτρομαγνητική δύναμη της ζωής" η οποία περιβάλλει πλήρως τους νέους, στην νέα κατάσταση του - είναι – η οποία είναι πανταχού παρούσα ! Αγγίζει όλα τα πράγματα, και όλες τις όψεις, και κατ’ αυτό τον τρόπο ανανεώνει και κάνει δυνατά τα πάντα.
Στους νέους εμφανίζεται η ακτινοβολία της Αγάπης του Πνεύματος, και βλέπουμε κάτι από την πραγματικότητα κάτι από την Μεγάλη Γιορτή, η οποία ξεκινά τώρα, σ’ αυτή τη φάση, στην Αίθουσα των Βασιλικών Γάμων....!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου