Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018

«Εσωτερική Στάση Ζωής»

Δεχτείτε λοιπόν, ότι το ζήτημα είναι πάντα ένας θάνατος του παλαιού, και μια όψη, το να ατενίσουμε την Ουράνια Πύλη. Τόσο στην υλική ζωή, όσο και στην πνευματική ζωή, διανύουμε αυτό το δρόμο αλλά με μια μεγάλη διαφορά, το τελικό αποτέλεσμα. Γιατί για το φυσικό άνθρωπό η Πύλη αυτή είναι ο απόλυτος θάνατος, δηλαδή το απόλυτο τίποτα, η αναίρεση όλης της κατάστασης ζωής, αλλά για τον άνθρωπο ο οποίος βαδίζει το Δρόμο, αυτή η Πύλη του θανάτου, είναι η Μεγάλη Νίκη, η Ανάσταση στην Απελευθερωμένη Ζωή !
Ο Γάμος του Πνεύματος με την Ψυχή, έχει σκοπό να κάνει φανερό ότι ο θάνατος, αυτή η συντριβή του «εγώ», είναι μια διαδικασία, και επίσης είναι ο ζωντανός θάνατος της Μεταμόρφωσης. Αυτή η διαδικασία του θανάτου του «εγώ», είναι ένας μεγαλειώδεις αναπτυξιακός Δρόμος για τη Νέα Ζωή.

Ένας εκούσιος θάνατος σε κάθε ανόσιο, για να γίνει δυνατή, η Ανάσταση του Άγιου του Άφθαρτου. Τότε μόνο δείχνεται πραγματικά κατά πόσον έχει επιτευχθεί η Νίκη. Και σαν συνέπεια απ' αυτό, ένα νέο στοιχείο μας εμψυχώνει συνδέεται διπολικά με τη συνείδηση και το υποσυνείδητο.

Αυτή η σύνδεση Δεν είναι δυνατή από μόνη της. Γι' αυτό αναπτύσσεται μια Δύναμη Κρίσης, και το αποτέλεσμα είναι μια ουδετεροποίηση της της συνείδησης: "Εισερχόμαστε σε ένα στάδιο το οποίο μπορεί να συγκριθεί με το απόλυτο Τίποτα". Απ' αυτό το «τίποτα», απ' αυτό το «όχι πια φυσικο-γεννημένος άνθρωπος» ο πιστός, οφείλει να αφυπνιστεί. 
Από αυτό το τέλος του «εγώ», το τέλος του θανάτου, και μέσω αυτού, οδηγείται σε Ανάσταση, βαδίζοντας ένα πλήρη σταυρικό Δρόμο. Η πρώτη φάση αυτού του Δρόμου είναι η απόφαση να διάγει μια πλήρως Νέα Ζωή, η οποία προσανατολίζεται στο να αποσυνδεθεί πλήρως από την παλιά του φύση. 

Την ονομάζουμε «Εσωτερική Στάση Ζωής» η οποία έχει διαβαθμίσεις. Είναι η συλλογή δυνάμεων για να μπορέσει όλος Δρόμος να οδηγηθεί σε ένα Καλό Τέλος. Είναι ένας πλήρης συντονισμός σε μια Νέα Κατάσταση Ζωής....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου