Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου 2018

"ΚΑΤ’ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΩΣΙΝ ΤΟΥ"

ΟΤΑΝ BAΔIZOYME THN OΔO, 

ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΜΑΣ ΣΩΜΑ ΟΦΕΙΛΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΗ 
ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ: «ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΑΣΘΕΙ ΚΑΤ’ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΩΣΙΝ ΤΟΥ»...

Το υλικό μας σώμα, είναι λοιπόν, ένα ουράνιο σώμα, σε σμικρογραφία και συγχρόνως μια υλική σύνθεση μέταλλων και στοιχείων. Έτσι αναγνωρίζουμε τον κόσμο του μικρού, 

καθώς και τον κόσμο του μεγάλου, και το Θαυμαστό Έργο που Εκείνος Ποιεί, 
στο Μεγάλο Θεϊκό Εργαστήρι Του..


ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ…

Ένα παιγνίδι, και ένα αντί-παιχνίδι, δυνάμεων και στοιχείων. Βλέπετε  «όλα όσα ήταν, όσα σήμερα είναι, και όσα στο μέλλον θα είναι..» Ποιος συμμετέχει σ’ αυτό το παιχνίδι και αντι-παιχνίδι των δυνάμεων, και των στοιχείων όπου υφίστανται όλα τα ουράνια σώματα, και όλα τα ανθρώπινα σώματα; Παντού υπάρχουν διασκορπισμένες και συγκεντρωμένες βασικές ύλες και ο άνθρωπος οικοδομεί τον οίκο του. Και επίσης τα υπάρχοντα παντού στοιχεία και μέταλλα συνωθούνται  από τη δύναμη του Θεού σε στροβιλώδη κίνηση στο χώρο και έτσι υφίστανται ήλιοι και αναγγέλλουν τη Δόξα Του.

«Ο Ουρανός αναγγέλλει τη Δόξα του Θεού, και το Στερέωμα το Έργο των Χειρών Του». Έτσι βλέπουμε πως μέσα μας, και γύρω μας επιτελείται το Μεγάλο Θαύμα και τα χέρια μας απλώνονται σε Λατρεία Αυτού, ο Όποιος Διανοήθηκε τους Κόσμους και Δημιουργήθηκαν. Όταν μπορείς και διαβάζεις τις γλώσσες που Εκείνος Δημιούργησε, η Νέα Καρδιά σου, γεμίζει από ένθερμη Ευχαριστία, γιατί τότε η Νέα Νοήμονα Καρδιά,  δύναται να εξιχνιάσει κάτι από το Ένδοξο Θεϊκό Αλφάβητο.

ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΖΩΝΤΟΣ ΘΕΟΥ ; Ποιος μπόρεσε να δει το παιχνίδι και το αντι-παιχνίδι των Δυνάμεων; Ποιος βλέπει την ισχυρή περιστροφή  στο Μεγάλο Εργαστήρι του Θεού; Ποιος βλέπει την Πρώτη όψη της  Αγίας Τριάδας; Ποιος βλέπει το γίγνεσθαι, και την Εκδήλωση του Μεγάλου Βασιλείου της Φύσης, το οποίο εκδηλώνεται ομοίως με Τριπλό τρόπο;
Γεννηθήκαμε σύμφωνα με τη φύση, και σύμφωνα με τη φύση εξαφανιζόμαστε όλοι. Όπως και όλη η υλική αποκάλυψη εξαφανίζεται πάλι, εκτός και αν ΛΑΜΨΕΙ Επάνω Μας η Δύναμη του Θεού. Και ο Άνθρωπος μετά την πρώτη καρδιακή του Αναγέννηση, φτάσει να Δει: «ΝΑ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ Η ΝΕΑ ΤΟΥ ΘΕΙΚΗ ΨΥΧΗ».

«ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ Η ΝΕΑ ΘΕΙΚΗ ΨΥΧΗ» Η ΘΝΗΤΗ ΨΥΧΗ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ…

Όταν ατενίζουμε την Πρώτη όψη στης Aναγέννησης, από αυτήν πηγάζει η επιστήμη της  χημείας,  οι δυνάμεις στα μέταλλα και στα στοιχεία επιτρέπεται να γίνουν χρήσιμα στον άνθρωπο, και στην ανθρώπινη Φύση. Αυτές οι δυνάμεις στο Θεϊκό Εργαστήρι  δρουν με ένα ορισμένο Σκοπό. Ακόμα και με μια επιφανειακή μελέτη, μπορείτε να διακρίνετε ότι Ένας Ένδοξος Θεϊκός Τρόπος δρα πλήρως μέχρι τις τελευταίες λεπτομέρειες. Αυτός ο Μέγας Σκοπός, αυτού του τρόπου, μας εξηγείται τώρα. Ο πραγματικός αδελφός μας, ο Παύλος, λέει για το Χριστό: “Ο Χριστός μας εξηγεί τον Πατέρα”.
Aν το Μεγάλο Πνεύμα του Χριστού όπως το βλέπουμε σήμερα έχει απλώσει την Αύρα Του, γύρω από τον Πλανήτη μας, περιβαλλόμαστε σαν ένα Κύκλο και Όλοι θέλουμε να φθάσουμε σε Εκπλήρωση και το μπορούμε αυτό μόνον μέσω Αυτού.

Όλα αυτά, Δεν είναι μια διανοητική διαδικασία, αλλά αποκτά μια λογική βάση, διότι είναι μια σύνθεση της σκέψης με την Νέα μας Καρδιά. Έτσι βγαίνουμε από την "παλιά θρησκεία", και η νέα Πνευματικότητα οφείλει να γίνει μια Ζωντανή Δύναμη, στην Νέα Ζωή του Ανθρώπου. Μόνον όταν πραγματοποιείται κάτι από αυτή τη  Ζωντανή Δύναμη,  μπορεί να γίνει Λόγος ΓΙΑ  ΘΕΙΚΗ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ !

Έτσι φθάνει ο άνθρωπος  στην Τρίτη Όψη της Αγίας Τριάδας, στην Εκπλήρωση, στην Γνώση της Αλήθειας. Εδώ στην Τρίτη όψη, επικυρώνεται ο σκοπός της Πρώτης, έτσι όπως γίνεται Δυνατός ο Σκοπός, από τη Δεύτερη όψη. Όλη αυτή η ανάπτυξη εξιστορείται στα τέσσερα Ευαγγέλια, τα όποια να τα εκλάβετε ως τέσσερις τρόπους που μας φθάνουν μέχρι την Άγια Κατανόηση.

ΜΕ ΤΗΝ Η ΥΛΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ  ΣΤΗΝ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΗΜΕΡΑΣ.. ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ… ΜΟΝΟΝ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ  ΚΑΘΕ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ  …ΜΟΝΟ Σ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟ …ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΣ  …ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΙΠΛΟ ΝΟΜΟ… ΠΟΥ ΔΙΕΠΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΜΑΣ….

ΑΥΤΟΣ Ο ΤΡΙΠΛΟΣ ΘΕΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ, ΜΑΣ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΜΕ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΠΟΛΥΣΧΙΔΟΤΗΤΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΡΧΗ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΕΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ. ΕΤΣΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΑΠΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ.  ΑΝ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ, ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ  ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΘΕΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΩΡΙΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΌ ΚΥΜΑ ΖΩΗΣ….   ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΨΕΜΑ ΟΜΩΣ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΤΡΙΠΛΑ:

Βλέπετε τον χονδροειδή υλικό εκφυλισμό του εωσφόρου? Ενώ στο Εργαστήρι του Θεού τι βλέπουμε;  Ότι όλες οι Δυνάμεις σε Αιώνια προσπάθεια συνεργάζονται να δημιουργήσουν τα Θεμέλια για την Εξέλιξη, για το Καλό, το Αγαθό, το Ωραίο, το Αληθινό. Όμως στο καταχθόνιο ψευτο - εργαστήρι τι βλέπουμε?

Η φιλαυτία είναι ο Απόλυτος Κυρίαρχος, και το ωραίο παιχνίδι των δυνάμεων, εκφυλίζεται σε σύγκρουση αρχών και ενδιαφερόντων, σε μια εξαιρετικά εκρηκτική κατάσταση, η οποία φέρει αναπόφευκτους κινδύνους. Αυτή την παραμορφωμένη μορφή, έφερε η Φιλαυτία, και φυλάκισε ολόκληρο τον κόσμο, ο όποιος δεν διαθέτει πια τον Αλλαλαγμό της Χαράς, αυτό που είναι τώρα κρυμμένο πίσω από το Όρος. Είθε να συμβεί αυτό σύντομα, να εύχεσαι μαζί μας αγαπητέ αδελφέ, με όλη σου την καρδιά....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου