Κυριακή, 31 Δεκεμβρίου 2017

«O Άλλος αυξάνεται μέσα μου και εγώ μειώνομαι»


«Και προσθέστε στην Αγάπη για τον πλησίον, την Αγάπη»
Μ’ αυτό τον τρόπο προχωρούμε, από την αρετή, στη γνώση της αλήθειας, και ανοίγεται στο Πυρ του Πνεύματος της Ανανέωσης και η κεφαλή. Και Όλη αυτή η πρόγευση της Παγγνωσίας της όλης Αποκάλυψης γίνεται γεγονός. Όταν φτάνει σ’ αυτό το σημείο ο άνθρωπος αναπτύσσεται τότε μια μεγάλη εσωτερική πάλη, γιατί δρουν μέσα σου δυο φύσεις, δυο δυνάμεις, η παλιά και η νέα.
Τώρα το ζήτημα είναι αν θα βαδίσει μέχρι το τέλος την Oδό του Ιωάννη του Bαπτιστή, του: «O Άλλος αυξάνεται μέσα μου και εγώ μειώνομαι».
Εδώ χρειάζεται μια απόδειξη, εάν ο πιστός είναι σοβαρός μετά την άγια συντριβή, χρειάζεται να αποδείξει σ’ αυτό το τρίτο σκαλί Αυτοκυριαρχία, όχι περιστασιακά για λίγο, και με εξαιρετική προσπάθεια, αλλά θεμελιακά. Και κατόπι αφού μετά την Πίστη, την Αρετή, την Αυτοκυριαρχία, έρχεται η Εγκράτεια, σ’ αυτό το τέταρτο σκαλί, οφείλει να επιδείξει Επιμονή, μια μεγάλη και ακλόνητη εμπιστοσύνη στη διαδικασία της θείας Ευσπλαχνίας που αποκαλύπτεται μέσα του. Αυτός που είναι ικανός γι’ αυτό, αυτός που θα αποδειχθεί πιστός, δέχεται το πέμπτο σκαλί την Ευσέβεια. «Και προσθέστε στην Ευσέβεια, την Αγάπη προς τον πλησίον». - Μόνο τότε αναρριχάται στο έκτο σκαλί, τη Φιλαδέλφεια. Τότε γεννιέται η Νέα Συνείδηση, το Νέο Θεϊκό Εγώ, και μπορεί να αναρριχηθεί στο έκτο σκαλί.
Αυτό είναι το μυστικό του θεϊκού Έργου. Το έκτο σκαλί αντιστοιχεί στο δίχτυ της Αγάπης για τον πλησίον. Το δίχτυ του αλιέα αντέχει όλες τις θύελλες, και ακατάπαυστα μέρα με τη μέρα, μεταφέρει το Ένδοξο αλίευμα στις Νέες Ακτές του Θεού. 
Και "...έν δέ τή Φιλαδελφία τήν Αγάπη.." 
Τότε κατακτιέται το έβδομο σκαλί, 
«...και προσθέστε στην Αγάπη για τον πλησίον, την Αγάπη» !!!

ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ Η ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου