Κυριακή, 31 Δεκεμβρίου 2017

«Ελάτε σε μένα, όλοι εσείς οι βαριά φορτωμένοι..»

«Δεν ήρθα να φέρω ειρήνη αλλά μάχαιρα»
Μόνο όταν ο αδελφός ενδιατρίβει ολοκληρωτικά να μπήξει το ξίφος στη δική του ψυχή, δεν υπάρχει χρόνος και επίσης επιθυμία να πληγώσει και να καιροφυλακτήσει τον αδελφό του. 
Όταν εργάζομαι με τον εαυτό μου, μ’ αυτό τον τρόπο, όταν όλοι αρχίζουμε να βλέπουμε τη δική μας διατάραξη, τις ελλείψεις και τα μειονεκτήματά μας, μόνο τότε, θα αισθανόμαστε μεγάλη συμπόνια για τους άλλους, οι οποίοι, δεν έμαθαν να στρέφουν το ξίφος με τον ίδιο τρόπο που το κάνετε εσείς. 
Μόνο τότε, θα λάβετε την ικανότητα να βοηθάτε τους άλλους, με το σιγανό ψίθυρο της ευσπλαχνίας από την αγνοποίηση της δική σας εμπειρίας.

Τότε συνειδητοποιείτε έμπρακτα τα λόγια του Kυρίου:
«Ελάτε σε μένα όλοι εσείς που μοχθείτε και είσθε βαριά φορτωμένοι - από τις δύο αυτές συνειδήσεις που σας πολεμούν ανελέητα - και θα σας δώσω ανάπαυση».
Μπορούμε να γίνουμε ένα καταφύγιο για τους πραγματικά κουρασμένους από αυτόν τον εξοντωτικό πόλεμο μιας συνηθισμένης συνείδησης και της υποσυνείδητης δυσαρμονικής μας φύσης;
Και όταν οι εργάτες του Κυρίου ελευθερωθούν, τότε συναντούν τη μεγάλη τους αγάπη, και την προθυμία για θυσία.
Μ’ αυτό τον τρόπο γινόμαστε εργάτες στον Αγρό του Κυρίου. Ο Οποίος Κύριος, δεν ήρθε να διαιρέσει ή να καταστρέψει τους αδελφούς Του, αλλά να τους ενώσει όλους, γύρω από το Όνομά Του !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου