Κυριακή, 31 Δεκεμβρίου 2017

«ΑΠΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ»

Αλλά τι σημαίνουν τα λόγια: «απάρνηση του εαυτού;» 

Αυτό όταν δεν κατανοείται στην πραγματική του έννοια μπορεί να κάνει ένα διαλεκτικό άνθρωπο να ανατριχιάσει. Να νομίζει ίσως, ότι ο Κύριος μιλά για αυτοκτονία ! Αν είναι δυνατόν, ο άνθρωπος που γεννήθηκε στο Φως, 
και κατανόησε την συντριβή του «εγώ», σίγουρα δεν είναι αυτός, 
που βάζει βίαια τέρμα στη ζωή του ! 
Αποφάσισε συνειδητά τη συντριβή του «εγώ», διότι είναι ο άνθρωπος που συνεργάζεται με τη Γέννηση του Φωτός στη ζωή του. Η Nέα του Ψυχή γεννήθηκε, και τον οδηγεί, με ένα νοήμονα και επιστημονικό τρόπο, για τη διεργασία ώστε να γίνει νέος άνθρωπος.


Ένας τέτοιος άνθρωπος, διατηρεί την παλιά του ύπαρξη όσο γίνεται για περισσότερο χρόνο, υπηρετεί την ανθρωπότητα, ακόμα και αν η παλιά ύπαρξη «εγώ» έχει πεθάνει μέσω Μεταμόρφωσης. Δεν είναι δυνατόν να πετάξει «το παλιό ένδυμα» - το παλιό σώμα, να το πετάξει τώρα, επειδή κατέχει «το νέο άφθαρτο ένδυμα;» Όχι. Μπορεί να έχει στη διάθεσή του τη νέα φωτεινή του ύπαρξη, και η παλιά ύπαρξη, να λειτουργεί ακόμη; Ναι, αυτός είναι ο πρώτος όρος αυτής της Οδού της απελευθέρωσης: με αυτοθυσία στην υπηρεσία της ανθρωπότητας.
Όλη η πρόοδος εξαρτάται από την υπηρεσία στην ανθρωπότητα, μέσω της ολοκληρωτικής απάρνησης του χοϊκού εαυτού. Ο Κύριος συνέχισε να ζει μέσα στο σώμα, και μετά τη Μεταμόρφωσή Του, η οποία έγινε μπροστά στα μάτια των έκπληκτων Μαθητών Του. Όλοι οι εργάτες, του Θεού, βιώνοντας πρώτα τη Γέννηση της Νέας Ψυχής, ας θελήσουν να διατηρήσουν την παλιά τους ύπαρξη όσο περισσότερο γίνεται, με σκοπό να συνεχίσουν να υπηρετούν την ανθρωπότητα που κινδυνεύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου