Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2017

Ελάτε μαζί μας σ’ αυτό το Ταξίδι !!!


«…Eργαστείτε την εαυτών σωτηρία, μετά φόβου και τρόμου…»

Γιατί γράφτηκαν αυτά τα λόγια; Και τι σημαίνουν; Όταν ξεκινάμε το Δρόμο μας δίδεται μόνο αυτή η θεμελιώδης δύναμη. Αν η όλη ετοιμασία της αγιοποίησης μας δίνει απόδειξη αντίδρασης, αυτή η θεμελιώδης ακτίνα του Χριστού απελευθερώνει αυτή τη Δύναμη που καθαγιάζει, με την κατανόηση, την αυτο-παράδοση, τον πόθο για σωτηρία, και την νέα στάση ζωής.
Αυτή η θεμελιώδης δύναμη μπορεί να διαφοροποιήσει όλη την ομάδα των πιστών που παραβρίσκονται, και έτσι όταν η ομάδα είναι εξαιρετικά ώριμη, να λάβει αυτή τη δύναμη, την αφομοιώνει με τον άγιο σκοπό της. Πολλοί άνθρωποι περιμένουν αυτή τη δύναμη εξ’ ύψους. Αναμένουν εναγωνίως την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος.

Λοιπόν η - μη εμφάνιση του Αγίου Πνεύματος, είναι πάντα η κρίση της Αλήθειας. Και αυτή η κρίση εφαρμόζεται σε όλους μας. Αλλά στο παρόν αυτή η επταπλή δύναμη, το Άγιο Πνεύμα, αρχίζει να εκδηλώνεται. Αν κάποιοι δεν το βιώνουν αυτό και έτσι δεν το δείχνουν με μια σαφώς άγια στάση ζωής, ας ψάξουν την αιτία μέσα στον εαυτό τους.
Στη βάση αυτής της δύναμης βλέπουμε, πρώτο: δύναμη, δεύτερο: φως, τρίτο: θερμότητα, τέταρτο: ήχο, πέμπτο: συνοχή, έκτο: ζωή και έβδομο: κίνηση. Mια επταπλή ακτίνα φωτός, και όλα όσα μπορούμε να καταλάβουμε σχετικά με τη μεταλλαγή μας, όλα βρίσκονται κρυμμένα σ’ αυτή την επταπλή απελευθέρωση.
Αυτή τη διδασκαλία μας έχουν μεταλαμπαδεύσει πάντοτε οι πρώτοι αδελφοί μας, ως προοπτική ζωής, και επίσης την αναγεννητική δράση της Ψυχής, και έτσι μπορούμε ακολουθώντας τους αδελφούς που προηγήθηκαν από εμάς, να βαδίσουμε κι εμείς αυτό το Δρόμο.
Γι’ αυτό μια συμπερασματική κρίση θα επιτελεσθεί στις ομάδες που προσποιούνται ότι λαμβάνουν από το Άγιο Πνεύμα, και οι οποίοι εν τούτοις παραμένουν στη παλιά συνηθισμένη διαλεκτική κατάσταση ζωής. Η αρνητικότητα όλων αυτών των ανθρώπων μπορεί να αναγνωρισθεί πάντα πολύ εύκολα.
Μπορούμε να ορίσουμε αυτή τη θεμελιώδη μαγνητική δύναμη, ως η θεία Πνοή του Θεού ή ως το Θείο Λόγο, γιατί η Πνοή του Θεού κινείται πάνω μας με έναν ορισμένο ρυθμό. Συνεπώς υπάρχει σ’ αυτό μια κρυμμένη σημασία. Κυριολεκτικά μας μιλά ένας Άγιος Λόγος.
Αυτός ο Λόγος, σ’ αυτή την πρωταρχική διδασκαλία, ονομάζεται το μυστηριώδες Όνομα του Θεού, και είναι η ίδια η γνώση της αλήθειας. Ο ορισμός αυτός της άγιας επταπλής δύναμης με την οποία μπορεί να γίνει πραγματικότητα η αγιοποίηση, όταν κάθε άνθρωπος, επιστρέφει στο Θεό, και όταν ο άνθρωπος το καταλαβαίνει αυτό, όλες και οι επτά δυνάμεις μαζί μπορούν να έρθουν σε δράση.
Αλλά αυτός που κακομεταχειρίζεται ή απιστεί σ’ αυτό το Λόγο, όπως κάνει ο φυσικός διαλεκτικός θρησκόληπτος άνθρωπος, αυτός στην πραγματικότητα βλασφημεί. Το να μιλάς για το Άγιο Όνομα του Θεού, σημαίνει να αναλαμβάνεις την εργασία της Απολύτρωσης.
Και αυτό για χάρη της εκπεσμένης ανθρωπότητας.
Και πραγματοποιώντας το απελευθερωτικό σχέδιο του Θεού στον ίδιο τον εαυτό σου, και για χάρη των άλλων, και να χρησιμοποιείς τις δυνάμεις που δίνονται γι’ αυτό το σκοπό, και μάλιστα με μια νέα στάση ζωής, η οποία αγνοεί τον παλιό εαυτό. Τι σημαίνει αυτό;
Ότι μιλάς για το Όνομα του Θεού έμπρακτα και αληθινά. Αυτή η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, δηλαδή η Πνοή του Θεού, είναι καθ’ εαυτή η ουσία που ρέει μέσα από το χώρο. Γι’ αυτό η Βίβλος μιλάει για τον Ποταμό του Θεού.
Αυτό το ρεύμα της Θείας Ουσίας μπορεί να μεταφερθεί και σε άλλα σώματα, και έχει τη δύναμη να τα αλλάξει. Διαπερνά τα Πάντα και ασκεί Δύναμη. Αυτός που ακούει και βιώνει αυτό το Λόγο, και αντιδρά σ’ αυτόν, θα δει ότι στην πορεία του χρόνου, ο Λόγος γίνεται Φως, τον βιώνει ως φως, μετά ως θερμότητα, και έπειτα ως ήχο. Αυτές οι τρεις δυνάμεις μεταμορφώνουν την ψυχή μας. Φως, θερμότητα και ήχος, μ’ αυτή την έννοια είναι καταστάσεις πολύ λεπτοφυείς.
Μετατρέπεται η πρωταρχική αρχέγονη ουσία μέσα στο σώμα του πιστού. Μια τριπλή μαγνητική δύναμη, μέσω της οποίας κατάσχονται και διαρρηγνύονται όλα όσα είναι ανόσια μέσα στο μικρόκοσμο του ανθρώπου. Κατ’ αυτό τον τρόπο γίνεται δυνατή η νέα δομή.
Επέρχεται η ατομική μεταβολή που ακολουθείται από μια εντελώς ελεγχόμενη αλυσιδωτή αντίδραση σε συμφωνία με το Θεό Λόγο. Ο Δημιουργικός Λόγος μέσα στον άνθρωπο, με το φως, τη θερμότητα, τον ήχο, τη συνοχή, τη ζωή, και την κίνηση – κάνει να έρθει σε εκδήλωση το νέο ενδοξοποιημένο Σώμα του πιστού.
Είναι μια συνένωση κυτταρικών δομών σ’ ένα σώμα το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον άνθρωπο να διάγει μια αρκετά νέα κατάσταση ζωής, μέσα στον νέο ουρανό - γη. Και αυτή η ανάπτυξη ακολουθεί την προσωπική του ανάπτυξη.
Ας κάνουμε ένα βήμα μαζί προς αυτή την κατεύθυνση. Τότε θα δούμε, ότι το πεδίο φωτός βαδίζει μαζί μας. Αν αλλάξουμε θα αλλάξει αντίστοιχα και το πεδίο φωτός. Κατά αυτό τον τρόπο βρισκόμαστε κυριολεκτικά σε Ταξίδι.
Κατ’ αυτό τον τρόπο σε δεδομένη στιγμή, όλη αυτή η περίπλοκη σύνθεση, αυτής της ανάπτυξης θα εξαφανισθεί από τη θέα της ανόσιας διαλεκτικής ζωής, σε ένα τέτοιο βάθος όπου υπάρχουν μόνο τα Άγια Μυστήρια. Και όταν εισέλθει μια φορά μέσα μας το Φως, δεν θα επιστρέψει ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου