Κυριακή, 31 Δεκεμβρίου 2017

«Μια Νέα Γη και ένας Νέος Ουρανός»

Ένα νέο πεδίο Ζωής, όπως τα είδε ο Ιωάννης στην Πάτμο. Αν προσεγγίζουμε το σκοπό μας, θα φέρετε μαζί σας τη νέα γη - ουρανό, ως μια ευκρινή προσωπική κτίση.
Τότε βλέπετε τον νέο ουρανό – γη, διότι η πνευματική μαθητεία είναι διπλή. Τότε εσείς έχετε γίνει ένα με το νέο ουρανό και τη νέα γη, με τέτοιο τρόπο, ώστε για σας έχουν παρέλθει ο παλιός ουρανός και η παλιά γη.
Όταν εκπληρώνετε γεμάτοι πίστη τη μαθητεία σας εισέρχεσθε στο άγιο Σώμα του Χριστού, και τα πέπλα ανάμεσα στις δυο εστίες εξαφανίζονται. Οι δυο εστίες ο βόρειος πόλος της κεφαλής, συνδέεται με το νότιο πόλο, και ο άξονας του μαγνητικού σας σώματος, είναι μια σκάλα, σαν τη σκάλα του Ιακώβ, που συνδέει αυτές τις δύο εστίες μεταξύ τους.

Όταν σκέπτεσθε τη σκάλα του Ιακώβ, αυτή η σκάλα είναι ένα σύμβολο. 
Ο Ιακώβ είναι ο άνθρωπος που προχωράει για να μεταστραφεί πλήρως. Την κρίσιμη στιγμή αυτής της μεταστροφής ο Ιακώβ περνά τη νύχτα του κοντά σ’ ένα ρυάκι ή ποτάμι. Βλέπει τους αδελφούς του, ως άγγελοι να κατέρχονται μέσω της σκάλας. Ιακώβ σημαίνει σ’ αυτή τη γλώσσα, το Πυρ του Πνεύματος, με το οποίο γίνεται η σύνδεση, μεταξύ των δυο πόλων αυτής της μαγνητικής σφαίρας. Έτσι ο Ιακώβ βλέπει τους αδελφούς αγγέλους, να κατέρχονται μέσω της σκάλας, και είναι γραμμένο, λέει: «Δεν θα σας αφήσω να φύγετε, παρά μόνο αν με ευλογήσετε».
Ίσως καταλαβαίνετε τη σημασία αυτών των λέξεων. Όταν έχετε αναληφθεί στο νέο μαγνητικό πεδίο της Ζωής, είσθε πλήρως ικανός για την απαιτούμενη νέα στάση Ζωής, με ένα νέο σκοπό. Γιατί δεν ζητείτε από σας τίποτα που δεν μπορείτε να το επιτελέσετε. Όταν έχετε γίνει δεκτός, ασφαλής, μέσα σ' αυτό το μαγνητικό Σώμα του Χριστού μας, είσθε αήττητος και ικανός να υιοθετήσετε τη νέα στάση Ζωής. Μ’ αυτή τη νέα στάση Ζωής, είστε σε συμφωνία με την επί του Όρους Ομιλία, και σε ένα έντονο, συνειδητό αγώνα, μπορείτε και σεις να βιώσετε ότι είστε ένα, με τους αγγέλους του Θεού της νέας ζωής, που τους βλέπουμε να ανεβοκατεβαίνουν τη σκάλα του Ουρανού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου