Κυριακή, 31 Δεκεμβρίου 2017

"H γέννηση της Νέας Ψυχής"


Να ένα μήνυμα που επρόκειτο να ακολουθήσει η αλληγορία του Ιωάννη του Προδρόμου:
"Τώρα που ήρθε Εκείνος, εγώ μικραίνω κι Aυτός μεγαλώνει»…
"εγώ ελαττώνομαι κι Εκείνος μέσα μου αυξάνει"...
Τα Χριστούγεννα συμβαίνουν καθημερινά, και αφορούν τον καθένα μας. Κάθε φορά που η ύλη όπως συμβολίζεται από τον Ηρώδη μετρά τους υπηκόους της, για να σταθμίσει την δύναμή της, η άλλη πλευρά του κόσμου, μας δίνει την ευκαιρία να θυμηθούμε τον τόπο καταγωγής μας - επιστροφή στον τόπο όπου γεννηθήκαμε - για να απογραφούμε.
Η Σοφία την οποία συμβολίζει ο Ιωσήφ, και η Συνειδητότητα, όπως συμβολίζεται από την Μαρία, - διότι Μαρ – σημαίνει, θάλασσα - ρεύμα συνειδητότητας, και όταν η συνειδητότητα έχει αναγνωρίσει την Αγνότητα του πνεύματός μας, που υπακούει στη φωνή του Ουράνιου Ανθρώπου, και τότε κυοφορείται ο Νέος Άνθρωπος, ο Ουράνιος Πνευματικός Άνθρωπος.
Η Γέννησή του θα είναι δύσκολη, και θα γίνει μέσα στο σκοτάδι της Νύχτας, γιατί πάντα το Νέο αναδύεται μέσα από τα βάθη, από το ασυνείδητό μας, καθώς αυτό θα αναδύεται στο Φως του συνειδητού. Γιατί πάντα το Φως εμφανίζεται μέσα από το σκότος, για να χαράξει τη Νέα Πορεία. Το Νέο Φως γεννιέται και η σκοτεινή μας διάνοια, την οποία συμβολίζει το Σπήλαιο, δηλαδή, η γέννηση μέσα στη Φάτνη σημαίνει, ότι γεννιεται ο νους της νέας Ψυχής και φωτίζει τα πάντα. Η Σοφία, που εκδηλώνεται, ως Άγιο Πνεύμα, μπορεί να κατοικήσει τώρα σ’ ένα άγιο Σώμα. Έτσι, ο υιός ενσαρκώνεται στο φυσικό σώμα, δηλαδή, στην ενσυνείδητη πραγματικότητα. Και επιτρέπει στον υιό του ανθρώπου και στον Υιό του Θεού να συνυπάρχουν. Το Πνεύμα με την ύλη να συγκατοικεί.
Τα ζώα της φάτνης συμβολίζουν τη ζωτική ενέργεια του ανθρώπου, η οποία από την πρώτη στιγμή, μπαίνει στην υπηρεσία του νέου ανθρώπου, κάτω δηλαδή από τον έλεγχο της νέας Ψυχής, της νέας δύναμης που κυριαρχεί στο σώμα. Και βλέπουμε όλες τις ζωτικές δυνάμεις που μέχρι τώρα εξυπηρετούσαν τη σάρκινη φύση του ανθρώπου, τώρα δηλώνουν υποταγή και υπηρεσία στο έργο της πνευματοποίησης του σώματος. Το Σώμα γίνεται τώρα, ο Ναός του Θεού του Ζώντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου