Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2017

ΠΩΣ ΝΑ ΒΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΔΟ ;

Ζούμε σ’ αυτή τη γήινη φύση, και οι αλήθειες είναι πολλές σ’ αυτό το επίπεδο. Όταν εφαρμόζονται σ’ αυτή τη φύση, οδηγούν σε ορισμένα αποτελέσματα. Μπορείτε να αλλάξετε την Θεϊκή Αλήθεια, να τη μεταμφιέσετε, σε ένα γήινο διαλεκτικό ένδυμα, και να προσπαθήσετε με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο να την πραγματοποιήσετε. 
Χωρίς αμφιβολία θα φτάσετε σε κάτι όμορφο, κάτι μεγαλοπρεπές, αλλά δε θα είναι σε συμφωνία με την Ουράνια Πρωταρχική Αλήθεια. Όταν συναντάτε μια τέτοια μεταμφίεση ή ένα τέτοιο μιμητισμό, σ’ αυτό το οριζόντιο επίπεδο, αφού είστε αναζητητής της Απελευθέρωσης, ας έχετε το κουράγιο να γκρεμίσετε το παλιό και οικοδομείστε στο κάθετο επίπεδο το Νέο, αν και αφού είναι αναγκαίο.

Γιατί ότι και αν καταλάβατε σ’ αυτό το οριζόντιο επίπεδο δεν είναι τίποτε άλλο, από την προσπάθεια που είχε κάνει μαθητής Ιούδας, ο Ισκαριώτης, να εγκαθιδρυθεί ένα γήινο βασίλειο, με τη βοήθεια αυτού που δεν είναι από αυτό τον κόσμο. Αυτό το απέρριψε ο Κύριος λέγοντας: «ή βασιλεία ή εμή δέν είναι έκ του κόσμου τούτου». Μολονότι αυτός ο κόσμος δεν μπορεί να εννοήσει αυτό τον πνευματικό Δρόμο, και μας διώκει, εμείς δεν είμαστε εχθροί του. Πως θα μπορούσαμε να είμαστε, αφού αυτό το διαλεκτικό σχολείο της γης, αναπτύσσει το φορέα της «κατ’ εικόνας του Θεού», ώστε να φτάσει ο άνθρωπος κάποτε και στο «καθ’ ομοίωσιν».
Δεν δύναται ουδείς να τερματίσει αυτή η γήινη τάξη επείγουσας ανάγκης, και αν ακόμη μπορούσαμε να την τερματίσουμε, θα εμποδίζαμε την ανθρωπότητα να βρει την Οδό του Θεού, και να ζήσουν οι άνθρωποι στην νέα κατάσταση του είναι τους, ως φορείς της εικόνας του Θεού. Πράγματι, όλοι οφείλουν να απορρίψουν το κακό, αλλά η στάση μας στην κοινή φύση, οφείλουμε να είναι επιεικής.
Πως να βρει κανείς αυτό το Δρόμο;
Οφείλει να έχει αναληφθεί στο μαγνητικό Σώμα του Πνευματικού Χριστού, στο Σώμα της Φιλαδέλφειας, για να κατέχει επίσης τη δύναμη, και μαζί με όλους τους άλλους να επιτελέσει αυτή την εργασία αποτελεσματικά. Με αυτή την ενότητα είμαστε άριστα ικανοί να υπηρετήσουμε τον κόσμο και την ανθρωπότητα.
Οφείλει να είναι συνεπής και εσωτερικά ελεύθερος. Να μπορεί να εγκαταλείψει ότι αντιστέκεται στη γνώση της αλήθειας. Πώς να το καταλάβουμε αυτό; Να διατηρηθεί ο κόσμος αγαπώντας τον, στις πιο λεπτοφυείς μορφές εμφάνισής του. Δηλαδή, όταν βαδίζουμε αυτή την Οδό σε ομαδική ενότητα απελευθέρωσης με τα αδέλφια μας, οικοδομούμε πρώτα από όλα ένα συλλογικό μαγνητικό Σώμα. Ένα ομαδικό Σώμα, για να είμαστε σε πλήρη ζωντανή σχέση και επικοινωνία με τη γνώση της αλήθειας. Γι’ αυτό το Σώμα του Χριστού, βρήκαμε ένα τόπο εργασίας και όλα όσα χρειάζονται για να εκτελέσουμε την εργασία της απελευθέρωσης. Έτσι κατασκευάζουμε αυτή την πολύπλευρη οικοδομή της απελευθέρωσης.
Ως προς αυτόν τον κόσμο ανήκουμε στο μαγνητικό πεδίο αυτής της φύσης του θανάτου. Είμαστε σ’ αυτό το πεδίο και αναπνέουμε σ’ αυτό, σαν συνηθισμένα όντα. Κάθε τι που κάνουμε, που σκεπτόμαστε και θέλουμε, έχει γίνει με τη δύναμη της κοινής φύσης. Γι’ αυτό όταν θέλουμε να πραγματώσουμε μέσα μας τη γνώση της θεϊκής αλήθειας, μέσω των δυνάμεων της φύσης του θανάτου, είμαστε στην ίδια κατάσταση με τους μαθητές, που έκαναν πρόταση στον Ιησού για να θεμελιώσει στη γη, ένα γήινο βασίλειο...
Δεν μπορούμε να πραγματώσουμε το Νέο με την παλιά δύναμη. Μπορούμε να οικοδομήσουμε με τη γνώση της αλήθειας, αλλά μόνο όταν είμαστε σε ένα τόπο που έχει ελευθερωθεί. Αυτό το νέο μαγνητικό πεδίο χρειαζόμαστε, και ως μια εστία ο Ναός μας να ακτινοβολεί, και να ελευθερώνει πρώτον: τους εργάτες από το παλιό πεδίο της γήινης φύσης, και στη συνέχεια ολόκληρο τον κόσμο !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου