Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου 2017

ΤΙ ΠΟΘΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΠΙΣΤΟΣ?

Το Άγγιγμα του Αγίου Πνεύματος !!!

Αυτό αρχίζει από μια κατάσταση πίστης και σ’ αυτή την κατάσταση, βλέπει από μακριά μια ολόκληρη σειρά δυνατοτήτων. Είναι λοιπόν κατάσταση πίστης. Υπάρχει επίσης ένα φως πίστης και πολλές ενδείξεις σχετικά με τα μέσα τα οποία είστε σε θέση να συνειδητοποιήσετε και τι έχετε δει, μέσα σ’ αυτό το εσωτερικό σας φως. Είναι λοιπόν ο καινούργιος εσωτερικός νόμος στην καρδιά σας; Είναι χαραγμένος με φωτεινούς χαρακτήρες στην καρδιά σας και ταιριάζει εξ’ ολοκλήρου με την κατάσταση του είναι σας;


Μην εγκαθιδρύσετε ένα εξωτερικό νόμο, αλλά εισηγηθείτε την εφαρμογή του νόμου της νέας καρδιάς σας. Και αυτή είναι μια βάση, για την αληθινή κατάσταση πίστης. Αυτό που είναι γραμμένο στην καρδιά σας, μπορείτε να το εφαρμόσετε στη ζωή σας.. Εξετάστε την καρδιά σας, και δράστε αντίστοιχα.
Όταν ο Χριστός και ο Παύλος λέει: «Μιμηταί μου γίνεσθε», να το καταλάβετε αυτό βαθιά. Αναζητήστε τον πνευματικό νόμο μέσα στον εαυτό σας. Αυτό απαιτεί αυτή η νέα στάση ζωής, απαιτεί ένα διαυγή και συνεπή συλλογισμό. Αν εσείς δεν έχετε συνειδητοποιήσει κάποιες αλήθειες, τότε αυτές δεν γράφτηκαν ακόμα στην καρδιά σας. 

Αλλά πράξτε ενσυνείδητα. Μην εστιάζεστε στις ζωές των άλλων ή στο τι αυτοί κατάλαβαν, διότι μπορεί να σας μεταφέρουν τη μισή αλήθεια. Εσείς θέλετε να ξανοιχθείτε στη γνώση της αλήθειας. Γι’ αυτό ανοίγετε την ψυχική σας κατάσταση, στην ίδια την Αλήθεια, που ήδη χτυπά την πόρτα της ψυχής σας εδώ και πολύ καιρό.


Το Πρώτο είναι μια διαυγής κατανόηση,
Το Δεύτερο είναι αληθινή λαχταρά για σωτηρία και
Το Τρίτο είναι πλήρης αυτό-παράδοση.
Αυτά τα τρία προσδιορίζουν την ποιότητα της πίστης μας.

Αν δεν μας χαρισθεί από «άνω» αυτή η διαυγής κατανόηση, και τι σημαίνει αυτό-παράδοση, όσο αληθινή και αν είναι η λαχτάρα μας, όπου και αν έχουμε εισχωρήσει, χάνουμε άδικα τον καιρό μας, (αυτό γράφεται ειδικά για τον προτεσταντισμό).

Διότι η μεγάλη μερίδα των ορθοδόξων χριστιανών, μπορεί να αγωνίζονται και να πέφτουν και αυτοί «ταλαίπωροι» όπως όλοι, κατά το λόγο του Παύλου, μπορούν να βρίσκονται δηλαδή και αυτοί και όλοι οι άλλοι, κάτω από τον παλαιό νόμο, να μην δύνανται να τιθασεύουν τα πάθη, διότι αυτά, δεν νικιόνται λόγο της μεγάλης άγνοιας που υπάρχει για πολλούς πνευματικούς νόμους …

Αλλά και οι λεγόμενοι χαρισματούχοι, δεν κατανόησαν ότι αν όλοι δεν εισέλθουμε στο νέο πεδίο Ζωής, ώστε να αρχίσει η μεγάλη διεργασία, η Αναγέννηση της Ψυχής, και η Μεταμόρφωσή της, δεν κάνουμε ούτε βήμα εμπρός.. Αν δεν αναχωρήσουμε από το παλιό πεδίο ζωής για να γεννηθούμε στο νέο μαγνητικό κέντρο της κεφαλής, είναι αδύνατο μόνο με την καρδιακή αναγέννηση, να υπάρξει έλευση μέσα από την ερυθρά θάλασσα των παθών, και να σταματήσει η περιπλάνηση στην έρημο, όπως περιγράφεται στην Παλαιά Διαθήκη.

Και πως λέγουν οι χαρισματούχοι και οι πνευματοφόροι αδελφοί μας, ότι έχουν όλη την Αλήθεια ? Αυτό είναι απορίας άξιον.. Θα δούμε στη συνέχεια, πως μπορούμε πρώτα από όλα, να αποκτήσουμε μια λογικό-ηθική συνείδηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου