Κυριακή, 31 Δεκεμβρίου 2017

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΑΓΙΑ ΣΥΝΤΡΙΒΗ;»

Και τώρα καταλαβαίνετε τι σημαίνει άγια συντριβή, και τι σημαίνει απάρνηση του εαυτού; 
Η έκφραση «απάρνηση του εαυτού» έχει δημιουργήσει μεγάλη παρανόηση από τα πρώτα αρχαία χρόνια, ανάμεσα σ’ αυτούς που δεν μπορούσαν να διεισδύσουν στη σημασία της. Αυτός ήταν ο λόγος που προβαλλόταν εν μέρει με κακοπιστία, διάφορες ανακρίβειες, αλλά τι μεγάλη ανοησία ! Από τα αρχαία χρόνια, βρέθηκε η Αλήθεια, την οποία παραθέτει ο Κύριος, στον αδελφό Ιάκωβο: 
"Αδιαφόρησε για το θάνατο, να θυμάσαι το σταυρό μου, και θα ζεις. Σου λέω κανένας δεν μπορεί να σωθεί αν δεν πιστεύει στο σταυρό μου. Αναζήτα τότε το θάνατο, - του εγώ - (όπως ζητούν τη ζωή, οι κάτοικοι της αντανακλαστικής σφαίρας) οι νεκροί, (έχουμε μιλήσει γι αυτούς). Οι νεκροί ψάχνουν για ζωή και προσκολλούνται στη ζωή, (στη ζωή, της δικής μας διαλεκτικής γης). Αλλά μην επιτρέψεις στον εαυτό σου να περισπαστεί η προσοχή σου από τη Βασιλεία του Θεού. Να ανήκεις σε εκείνους που συμφωνούν με την απάρνηση του εαυτού" (τη συντριβή του εγωικού ανθρώπου).

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ !!!
Η Ανακαίνιση του ανθρώπου είναι ένα μυστήριο για πολλούς. Το πρόβλημα της ανακαίνισης αναφέρεται στην προς Ρωμαίους 14ο κεφάλαιο, όπου λέει: "Διότι ουδείς εξ’ ημών ζή δι’ εαυτόν καί ουδείς αποθνήσκει δι’ εαυτόν. Επειδή εάν τέ ζώμεν, διά τόν Κύριον ζώμεν, εάν τέ αποθνήσκομεν, διά τόν Κύριον αποθνήσκομεν. Εάν τέ ζώμεν, εάν τέ αποθνήσκομεν, τού Κυρίου είμεθα. Επειδή διά τούτο ο Χριστός πέθανε καί ανέστη καί ανέζησεν, διά νά είναι Κύριος καί νεκρών και ζώντων".

Ο Παύλος μιλάει με πολύ καλυμμένο τρόπο για τη διεργασία της Aνακαίνισης. Να γεννηθεί το Φως του Θεού, μέσα στον άνθρωπο, και να γνωρίσουν οι άνθρωποι τις συνέπειες από τη νέα Νοήμονα Καρδιά και την Ανακαίνιση του Νου, και ακόμη αποδέχεται τη διαδικασία, η οποία δεν έχει ξεκινήσει ακόμη στη χώρα μας, ώστε να είμαστε σε θέση να υπηρετήσουμε όλοι, ως Ένα Σώμα Χριστού τη γνώση της αλήθειας. Και μάλιστα η ανθρωπότητα που ζει μέσα στο διαλεκτικό σκοτάδι, παρότι ολίγοι βιώσαν την καρδιακή αναγέννηση, δεν γνωρίζουν, ούτε ίσως άκουσαν, για τη Δόξα του Νέου Είναι, που φέρνει στο Φως, τη Γέννηση της Νέας Αθάνατης Ψυχής ! Περί αυτού πρόκειται.

Αυτή είναι λοιπόν η Άγια Συντριβή !
Και εσείς βλέπετε τι ευγνώμονα συνθήκη δημιουργεί. Φανταστείτε αυτή τη συνθήκη για τον εαυτό σας ως άτομο.
Με τη γέννηση του Φωτός του Θεού, ζείτε στην κατάσταση της νέας αναγεννημένης Ψυχής, και βιώνετε ότι φοράτε ένα παλιό τριμμένο ένδυμα, που δεν είναι κατάλληλο για τη Νέα Ζώη.

Δεν μπορείτε να περάσετε με αυτό το παλιό ένδυμα στην Αίθουσα του Γάμου, και ταυτόχρονα, βλέπετε ότι είσθε σε θέση να πετάξετε αυτό το παλιό άχρηστο ένδυμα, ανταλλάσσοντάς το μ’ ένα καινούργιο, τόσο ένδοξο και ασφαλές ώστε μένετε πρακτικά άφωνοι.Τι θα κάνετε; Θα ήσασταν ανόητοι αν δεν εισερχόσασταν σε μια τέτοια ανταλλαγή...
ΛΟΙΠΟΝ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ…ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ…
Η Μεταμόρφωση δεν έχει σχέση με επιδιόρθωση του παλιού μας ενδύματος, μπαλώνοντας καινούργια κομμάτια, δεν είναι καινούργια νιάτα για το παλιό μας είναι. Κατανοούμε ότι είναι μια ανταλλαγή. Αφήνουμε πίσω μας τον παλιό μας άνθρωπο και εισερχόμαστε στο Καινούργιο Ον.
Είμαστε τα ολοκαίνουργια ασκιά, στα οποία όταν εισέλθει ο Νέος Οίνος του Πνεύματος, μετά την καρδιακή αναγέννηση, σειρά έχει η διεργασία της Ψυχικής Αναγέννησης, με την οποία το Άγιο Πνεύμα ελευθερώνει μια νέα Ψυχική Κατάσταση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου