Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017

Μ Α Τ Α Ι Ο Δ Ο Ξ Ι Α ΚΑΙ A M Φ I B O Λ I A

Η Μ Α Τ Α Ι Ο Δ Ο Ξ Ι Α
Είναι πολύ σημαντικό για τον άνθρωπο
να ξέρει να χρησιμοποιεί όλες τις αδυναμίες του.
Στο μέλλον θα είναι μια εκμάθηση που όλοι θα κάνουν να προσπαθούν όλοι να απαλλαγούν από αυτές τις αρνητικές δυνάμεις που βασανίζουν τον άνθρωπο. Και όταν θα ξέρει να τις χρησιμοποιεί θα έχει γίνει πολύ δυνατός. Επίσης, για τη ματαιοδοξία, μπορούμε να πούμε, ότι αν η ματαιοδοξία δεν χαλιναγωγηθεί, κατευθυνθεί, ακινητοποιηθεί, εξασθενίζει τον άνθρωπο. Ο άνθρωπος θέλει να δείξει μπροστά στους άλλους πόσο είναι κενόδοξος, και όλο το χρήμα του εξανεμίζεται.
Η ματαιοδοξία του τον καταστρέφει, και ακόμη, όλες οι άλλες του ενέργειες πνευματικές, ηθικές, παρακάμπτονται, απορροφώνται από τη ματαιοδοξία. Η ματαιοδοξία μπορεί να φτωχύνει τον άνθρωπο, ολοκληρωτικά και ψυχικά, αν όμως χρησιμοποιηθεί για να έχει κανείς μια ώθηση που τον προωθεί όπως χρησιμοποιούμε τα καύσιμα, τη βενζίνη, το κάρβουνο π.χ. τότε η ματαιοδοξία θα γίνει η πιο μεγάλη δύναμη, για να πραγματοποιήσετε εξαιρετικά πράγματα.

Η A M Φ I B O Λ I A
Aς πάρουμε επίσης την αμφιβολία.
Αυτή είναι πάντοτε θέμα προσανατολισμού. Αντί να αμφιβάλλετε, να νομίζετε ότι δεν σας βοηθά η Ουράνια Νοημοσύνη, ή ότι δεν υπάρχει καλοσύνη στους άλλους ή να αμφιβάλλετε για την ύπαρξη του Κυρίου... γιατί να μην αμφιβάλλετε για τον εαυτό σας; για τη φιλαλήθεια της άποψής σας, και να πείτε: "Μήπως έχω πάντα δίκιο; Μήπως βρίσκομαι πάντα στην Αλήθεια; Άραγε υπάρχει ένα τρόπος συλλογισμού καλύτερος από το δικό μου, για να αρχίσω να τον αναζητώ;"
Αλλά δυστυχώς, εδώ πιστεύετε απόλυτα, και δεν αμφιβάλλετε. Αμφιβάλλετε για τα πάντα, εκτός από το δικό σας συλλογισμό, και τότε τα θαλασσώνετε! Και αυτό δεν είναι θεϊκό. Αντί να πιστεύουμε, ότι όλες οι επιθυμίες και οι πόθοι μας, έχουν αξία, είναι θαυμάσιοι, νόμιμοι, και γι’ αυτό τους υπερασπιζόμαστε, ας αρχίσουμε να αναρωτιόμαστε, αν αυτό είναι τόσο καθολικό, τόσο θεϊκό.
Αντί να αμφιβάλλουμε για την ανώτερή μας πίστη, για το πνεύμα, και για όλα όσα ο Θεός μας χάρισε, ας αρχίσουμε να αμφιβάλλουμε για την κατώτερη φύση μας.
Ας μην αμφιβάλλουμε λοιπόν, γι' αυτά που ο Θεός μας χάρισε, και ας πάψουμε να πιστεύουμε απόλυτα στις χοϊκές δυνάμεις που ξυπνούν μέσα μας. Αν θέλει κανείς να αμφιβάλλει, τουλάχιστον να ξέρει γιατί πράγμα αμφιβάλλει....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου