Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017

ΑΥΤΟΣ... «ΕΝΤΟΣ ΗΜΩΝ ΕΣΤΙ...»

O Xριστός είπε:
“Nα είστε τέλειοι όπως είναι τέλειος και ο Ουράνιος Πατέρας σας”.

Οι άνθρωποι λένε: “Μα δεν έχουμε δει τον Πατέρα, από πού θα πάρουμε το πρότυπο της τελειότητάς Του. Δεν ξέρουμε πως εκδηλώνεται, ποια είναι η ισχύς Του, 

και όλα μένουν θεωρητικά, και εμείς μένουμε άνομοι και αμαρτωλοί».

Αυτά λένε οι άνθρωποι, και διαχώρισαν τον Ουράνιο Πατέρα, από τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα, και μαλώνουν, διαπληκτίζονται, αλλά στην πραγματικότητα είναι Ένα, τα 3 είναι 1. 
Δηλαδή, το 1 είναι 3, και το 3 είναι 1. Ένα. Το ίδιο επίσης και στον άνθρωπο. Ποτέ η νόηση, η καρδιά και η θέληση, δεν είναι χωρισμένες. Βαδίζουν μαζί. Αλλά όλοι βαδίζουν σήμερα, με μια μικρή γήινη νόηση και καρδιά, και την πεπερασμένη θέληση.
Έτσι η χοϊκή νόηση, κάνει σχέδια, η απατηλή καρδιά την βοηθά, την ενθαρρύνει, και της φωνάζει: «εμπρός εμπρός είμαι μαζί σου» ! Και τρέχει και η θέληση, καλπάζει, να πραγματοποιήσει αυτά τα σχέδια. Και τις βλέπουμε και τις τρεις, να τρέχουν, να τρέχουν. Αλλά αυτές οι τρεις, δεν είναι πάντα σύμφωνες. Kαμιά φορά η θέληση παρασύρει τις άλλες, και ο άνθρωπος σπάζει το κεφάλι του, γιατί η νόηση, είναι πίσω, στην ουρά. 
Και όσο και να φωνάζει η νόηση, και να λέει: «Περίμενέ με, κάνεις λάθος ! Η θέληση απαντά: «Σώπα εσύ, δεν ξέρεις τίποτα». Αυτό είπα στις αδελφές μου ! είπα, να παραδώσουν αυτή τη γήινη μικρή βούληση, για να λάβουν μια Ουράνια Βούληση, Καρδιά, και τη Νόηση του Πατρός, και μου λένε: 
«Αφού μας έδωσε την μικρή ελεύθερη βούληση, τώρα γιατί να την παραδώσουμε;» 

Είχε δική του βούληση ο Πέτρος ή ο Παύλος, όταν έλεγε: «κάθε ημέρα αποθνήσκω? Τι αγώνα είχε, μήπως είχε κατά νου, να πεθάνουν όλα τα παλιά, (θέληση, νόηση, καρδιά) για να γίνουν Όλα Kαινούργια ?

Ή τι σήμαιναν τα λόγια του Ιησού, όταν είπε: «Πέτρο, όταν (ωριμάσεις) όταν γηράσεις, άλλος θα σε ζώσει, να σε πάει εκεί που σήμερα (η δική σου, βούληση-θέληση-καρδιά), δεν θέλει να πας». Αυτή είναι η γήινη θέληση, και αρχίζει τρομερές συζητήσεις με τη νόηση και την καρδιά. Τι περιμένεις, εσύ χριστιανή, χριστιανέ, αυτές οι τρεις, να σχηματίσουν μια αγία τριάδα? 
Για να γίνει αυτή η τριάδα μας άγια, στρεφόμαστε μέσα μας, και σταματούν όλες οι διαλεκτικές συζητήσεις «που γεννούν μάχες». 
Αυτό δεν μας έμαθε, η Eπιστολή του Τιμόθεου 2:23 ? 
«τας δε μωράς και απαιδεύτους συζητήσεις παραιτού, είδως ότι γενώσι μάχας». 

ΣΤΡΕΦΟΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ, ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ.. 
ΑΦΟΥ ΓΝΩΡΙΣΑΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ «ΕΝΤΟΣ ΗΜΩΝ ΕΣΤΙ» 
ΚΑΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΦΩΤΕΙΝΟΙ, ΘΕΡΜΟΙ, ΖΩΟΓΟΝΟI, ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου