Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017

"... αποκτήστε νοήμονα καρδία ...»


Στο Bιβλίο «Παροιμίαι» βλέπουμε:
«Απλοί άνθρωποι νοήσατε φρόνηση, αποκτήστε νοήμονα καρδία».
Στο αρχαίο κείμενο έχει γραφτεί:
«Απαίδευτοι - ένθεσθε - ανοίξτε – καρδιά»…(Παρ. η’ 5).
Όλα μιλούν και λένε, ότι με ανοικτές καρδιές 
θα προϋπαντήσουμε Αυτόν, που ήδη Ανατέλλει..!!!
«Και ο Φωσφόρος θα ανατείλλει εν ταις καρδίαις ημών».
Τι σημαίνουν αυτά τα λόγια, όταν χιλιάδες συνάνθρωποί μας αναστενάζουν 
όταν πέφτει πάνω τους η πρώτη λάμψη του ηλίου, 
και κάθε ημέρα φέρνει μια νέα θηριωδία και έναν νέο εκφυλισμό? 
Όλοι ρωτάνε τι σημαίνει να κατέχει κανείς μια ανοικτή καρδιά.. Και ο λόγος αυτός παρανοείται εντελώς ή κατανοείται μόνο μερικά. Μερικοί λένε, ένας άνθρωπος με - ανοικτή καρδιά, είναι ένα παράδειγμα για μια απόδειξη αγάπης. Όμως μην αρκείστε σ’ αυτούς τους αόριστους υπαινιγμούς. Αυτοί που προετοιμάζονται για να αποκτήσουν μια - ανοικτή καρδιά, θα βιώσουν επίσης μια σωματική αλλαγή.
Το Πνευματικό Πυρ θα αλλάξει την Καρδιά σε τέτοιο σημείο, που η καρδιά γίνεται ένας εκούσιος μυώνας, έτσι ώστε, το πνεύμα του ανθρώπου, μπορεί να κατευθύνει το σώμα, δηλ. το μέρος αυτό που αποτελεί την καρδιά. Και όταν συμβεί αυτό, ο άνθρωπος μπορεί να κυριαρχεί συνειδητά στα συναισθήματά του. Μπορεί να καθορίζει την κατεύθυνση των συναισθημάτων του. Τότε μόνο θα μπορεί να λέει ότι «σκέπτεται με την καρδιά» και δεν πέφτει πια θύμα συγκινήσεων και εσφαλμένων συναισθημάτων.
Συναντήσατε ποτέ εσείς έναν άνθρωπο «να σκέπτεται με την καρδιά»? Δηλαδή να κατέχει το συνειδητό συναίσθημα? Περί αυτού πρόκειται. Μας δίνει πρώτα «μια νοήμονα καρδιά» ο Θεός, διότι στις ημέρες μας, το κεφάλι με τη βία, το έχει κατακτήσει το πνεύμα του κακού, και στην συνέχεια μας χαρίζει και το «Νουν του Χριστού».
Λοιπόν, αυτό λέγαμε σήμερα το πρωί, ότι ο Χριστός, είχε θρέψει το πλήθος των κυττάρων Του, μ’ αυτό το Συνειδητό Συναίσθημα, και η Ανώτερη Συνείδησή Του, είχε ξυπνήσει, διότι η Καρδιά Του είχε πλατυνθεί, ήταν τόσο ανοικτή, που αν μπορούσατε να δείτε Εντός Του, θα βλέπατε να φλέγεται ένα Ισχυρό Πυρ. 

Το Αιώνιο Πυρ, που δεν έχει καθόλου πάθος, καθόλου συγκίνηση, και στέλνεται σε εκείνους που περιπλανώνται στο σκοτάδι αυτής της γης. Ο Χριστός το ονόμαζε Πυρ της Αγάπης, το οποίο δεν επιφέρει καμιά διαμάχη, και αφήνει όλα να γίνονται ωραία και ένδοξα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου