Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017

Η ΑΓΑΠΗ, ΠΑΝΤΑ Η ΑΓΑΠΗ, ΜΟΝΟ Η ΑΓΑΠΗ ΕΝΩΝΕΙ !


Πόσα και πόσα κάνουν οι άνθρωποι για να αναδείξουν τον εαυτό τους μάλλον, παρά το Χριστό. Όταν μπορέσουν και δουν πως η ζωή τους είναι χτισμένη στην υποκρισία, τότε θα έχουν μια εικόνα που έρχεται σε αντίθεση με αυτό που πραγματικά είναι. 

Γιατί εδώ δεν μπορούν να κρυφτούν, αυτό το μεγάλο "νέφος μαρτύρων" ξέρει πoιοι είμαστε, πέρα από τα προβαλλόμενα κίνητρά μας. "Aν μιλάς τις αλήθειες αλλά δεν τις ζεις, είσαι απλά, ο μεγαλύτερος υποκριτής και η πιο βασανισμένη ψυχή".
Όποιος κουράστηκε να προσπαθεί να ζει για την προβολή του εαυτού του λαχταρά την Ελευθερία! Όποιος έμαθε να θρηνεί έμαθε να ακούει προτροπές. Μην ανοίξεις το στόμα σου, και πεις σε άλλους, να κάνουν ό,τι εσύ δεν κάνεις.
Το να τα αλλάξουμε όλα, δεν είναι απλά μια μεταρρύθμιση, αλλά προέρχεται μόνο από την ένωση με το Σωτήρα. Όταν είσαι συζευγμένος με τον Χριστό μεταφέροντας τα βάρη που Εκείνος σου δίνει, Εκείνος είναι μαζί σου, και τα μεταφέρει για σένα. Μπορείς να κάνεις το δικό Του έργο, μόνο όταν το κάνεις μαζί με Εκείνον. Μόνο το Πνεύμα μπορεί να γεννήσει αυτό που είναι Πνεύμα. Εάν είσαι συζευγμένος Μαζί Του, δεν θα κάνεις τίποτε για χάρη κάποιας πολιτικής ή της ιστορίας. Κάθε τι που κάνεις, εξ αιτίας πολιτικών πιέσεων ή ευκαιριών θα σε οδηγήσει στο τέλος της αληθινής σου πορείας. Αν δε ζεις αυτό που μιλάς στους άλλους, αποκλείεις τον εαυτό σου από την υψηλή κλίση του Θεού. Η υψηλή κλίση δεν είναι ακατόρθωτη για καθέναν που ο Θεός τον έχει καλέσει. Θα σε κρατήσει μόνο στο Μονοπάτι της Ζωής.

"Αγάπα το Σωτήρα και αναζήτα μόνο τη Δόξα Του. Αν κανείς προσπαθεί να εξυψώσει τον εαυτό του, αυτό θα του φέρει κάποια μέρα, την πιο τρομερή ταπείνωση. Ενώ κάθε τι που κάνεις από αληθινή Αγάπη για το Σωτήρα, για να δοξάσεις το Όνομά Του, θα εκτείνει τα όρια του αιώνιου Βασιλείου Του, και τελικά θα δώσει μια υψηλότερη θέση στον εαυτό σου. Ζήσε για ότι συμβαίνει και έχει αξία για την πορεία σου με το Πνεύμα. Μην ενδιαφέρεσαι καθόλου για ότι αξίζει στη γη".

"Ας στραφούν όλοι προς τον Υιό. Ή επιθυμία τους να λατρεύουν οποιοδήποτε άλλον, αυτή τη στιγμή, είναι μόνο μια προσπάθεια να απομακρύνουν την προσοχή τους από τον εαυτό τους και να τον δικαιώσουν, υπηρετώντας αυτό που δεν είναι. Αγνός είναι μόνον αυτός που στράφηκε στον Χριστό. Χρειάζεται να δεις τη διαφθορά που υπάρχει μέσα στην δική σου ψυχή, αλλά μετά μην ασχολείσαι με τον εαυτό σου, μη ζητήσεις να τον δικαιώσεις με νεκρά έργα, αλλά να στραφείς προς Αυτόν". Αυτό ειπώθηκε με τόση αγάπη, που ήταν αδύνατο να πληγωθώ ή να προσβληθώ από αυτό που είπε. Όταν είδε ότι κατάλαβα, συνέχισε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου