Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017

Θα θελήσουμε να εμποτιστούμε από αυτή την Αγάπη..?


Aπό αυτή τη Δύναμη, και το Φως Του, για να ζήσουμε μια στιγμή στην Αιωνιότητα Του, συλλογιζόμενοι με σκοπό να εργαστούμε γι’ Αυτόν? Να αισθανθούμε ότι βρισκόμαστε στα χέρια Του, ώστε Εκείνος να σκέπτεται μέσα από μας, να αισθάνεται μέσα από μας, και να αφήνουμε τον εαυτό μας, στη Θέληση, της Σοφίας, της Αλήθειας και του Φωτός Του? 
Και αφού είμαστε ένα με το Φως, και το Φως που ξέρει τα πάντα, μας οδηγεί.

Αλλά εσείς θα πείτε, ότι βρίσκεστε επίσης στη γη, και όλοι έχουμε ένα φυσικό σώμα, και άραγε τι ήλθε να κάνει αυτό το σώμα στη γη? Ο Ιησούς είπε: «Ως έν Ουρανώ και επί της γης». Να γίνει στη γη, ότι γίνεται και στον Ουρανό. Αυτό θα πει, ο Ουρανός, να κατέβει στη γη. Αλλά ποια γη? Η γη είναι το φυσικό μας σώμα. 

Λοιπόν, αφού ο Ουρανός έκανε την πνευματική του εργασία και έφτασε στην κορυφή, θέλει να κατέβει και να τα οργανώσει όλα, και εδώ κάτω. Αλλά πρώτα μέσα μας, και τίποτα ακόμη απ’ έξω. Πόσοι το καταλαβαίνουν αυτό, το Θεϊκό του Θέλημα? Ώστε να αρχίσουν την εσωτερική εργασία, και έσωθεν να πελεκίσουν τον προσωπικό τους Λίθο, και να τον τετραγωνίσουν?
Τα παλιά χρόνια πελεκούσαν τα λιθάρια, έξω από την πόλη, να μην ακούγονται τα δυνατά κτυπήματα των σφυριών. Ξέρετε, και σήμερα μέσα στις πόλεις, δεν ακούγεται τίποτε. Όλα μεταφέρθηκαν μέσα στο σώμα. «Και ο Πατήρ που μας βλέπει να εργαζόμαστε «εν κρύπτω» θέλει αποδώσει «εν τω φανερώ»..

Η Αθανασία είναι επάνω, το Φως είναι επάνω, η Αρμονία είναι επάνω. Όμως γιατί όλα όσα είναι επάνω, δεν μπορούν να ενσαρκωθούν και κάτω στο φυσικό κόσμο ?
Όταν ζητάτε να γίνετε ένας Εργάτης του Θεού, συγχρόνως όμως, να εργάζεστε για να σχηματίσετε μέσα σας, αυτό το άλλο Σώμα, που ονομάζεται το Σώμα της Δόξης, το Σώμα της Αθανασίας, το Σώμα του Φωτός του Ι. Χριστού. 


Αυτό θέλει ο Χριστός, να κατέβει ο Ουρανός στη γη. 
Δηλαδή μέσα μας, και να πραγματοποιήσει τη Βασιλεία Του και τη Δικαιοσύνη Του. Άρα εδώ στη γη, εργαζόμαστε, μέσα στο φθαρτό μας σώμα, γι’ αυτή τη Βασιλεία, και μαθαίνουμε να υλοποιούμε στη γη, όλα όσα είναι επάνω στον Ουρανό, και τα πραγματοποιούμε ώστε να γίνουν συγκεκριμένα. Αυτό το νόημα της Νέα Ζωής, περιέχεται σ’ αυτές τις δύο δραστηριότητες οι οποίες έχουν μια Θεϊκή σημασία. Καταλαβαίνετε λοιπόν, ότι στη χώρα μας, δεν έχουμε ξεκινήσει ακόμα αυτή την εσωτερική εργασία?

Πoιος είναι αυτός, που μας φωτίζει, μας αναζωογονεί και δίνει πίστωση ζωής σε όλους, χωρίς διάκριση, τόσο στους αλήτες, και στους εγκληματίες, όσο και στους αγίους και τους δικαίους. Πως συμβαίνει αυτό? Εκείνος δεν βλέπει εγκλήματα? Δεν τον ενδιαφέρει η καλοσύνη, η κακία, η ευθύτητα, η ατιμία? Δεν έχει κρίση, νοημοσύνη?

Όχι, βλέπει τα λάθη και τις ανομίες των ανθρώπων, πολύ καλύτερα από οποιονδήποτε. Αλλά γι’ Αυτόν αυτά είναι ελάχιστα πράγματα, σε σχέση με την απεραντοσύνη που εκπέμπει το φως και η θερμότητά Του. Όλα όσα σε μας φαίνονται τερατώδη και φοβερά, γι’ Αυτόν δεν είναι παρά μικρά σφάλματα, μικρές κηλίδες. Τις βγάζει, τις διορθώνει, τις πλένει και εξακολουθεί, με μια απέραντη υπομονή, να βοηθά τους ανθρώπους μέχρις ότου φτάσουν στην τελειότητα.Λοιπόν αναρωτιέστε για ποιο λόγο αυτή η γενναιοδωρία?

Έχει μιαν ορισμένη αντίληψη για το ανθρωπινό γένος, βλέπει την Αιωνιότητα και την Αθανασία της ανθρώπινης Ψυχής. Ξέρει πολύ καλά ότι η ανθρωπότητα είναι ακόμα ένα άγουρο, στυφό και ξινό, φρούτο. Και επειδή Εκείνος ξέρει πολύ καλά, να ωριμάζει τους καρπούς των δέντρων, να τους γεμίζει σιγά-σιγά με ζάχαρη, με αρώματα, και να τους κάνει απολαυστικούς, γι’ αυτό και θέλει να κάνει την ανθρωπότητα να ωριμάσει. 

Αλλά καθώς κατάλαβε ότι για τους ανθρώπους χρειάζεται περισσότερος χρόνος από ότι χρειάζεται για τα δέντρα και τους καρπούς, αποφάσισε να κάνει υπομονή..

"Αυτός αυξάνεται μέσα μας, και εμείς ελαττωνόμαστε καθ’ εκάστην"
Καταλάβατε γιατί θα φτάσουμε να αγαπάμε όπως Εκείνος?
Γιατί είναι ο Μόνος που μας κάνει να εμπνεόμαστε,
από ευγενικά και θεία συναισθήματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου