Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017

Η NΕΟ - ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΑ…

Είναι βασικό να τονίσουμε από την αρχή, 
ότι ο όρος νέο - ειδωλολάτρης, παίρνει στις ημέρες μας, 
μια σημασία διαφορετική από εκείνη που είχε στο παρελθόν. 

Ξεκινά από τους οπαδούς του αποκρυφισμού, οι οποίοι ισχυρίζονται πως αναφέρονται σε έναν άλλο κόσμο «πνευματικό» ο οποίος όμως, υπάγεται σ’ αυτό το ανόσιο διαλεκτικό πεδίο της γης.

Όταν ο άνθρωπος δεν έχει γνωρίσει την καρδιακή αναγέννηση, που τον αλλάζει θεμελιωδώς, όλη η δήθεν «πνευματικότητα» είναι σατανισμός, και μάλιστα, όλοι αυτοί περιλαμβάνονται σ’ αυτόν τον ανόσιο κόσμο του κακού.


Ασχολούνται με τη θεωρία και την πράξη των γήινων φαινομένων, που δεν μπορούν να ερευνηθούν με βάση τους νόμους που μας είναι μέχρι σήμερα γνωστοί. Ασχολούνται με φαινόμενα που είναι έξω από την πραγματικότητα, που μπορούν να κατανοήσουν, με τις γενικά παραδεγμένες ικανότητες ή δυνατότητες. Μεθοδεύουν απόκρυφες τεχνικές που δεν είναι προσιτές ούτε καν στην επιστημονική έρευνα. Και παραπλανούνται αγωνιζόμενοι να δημιουργήσουν τον υπεράνθρωπο…

Το ίδιο θα μπορούσε να παρατηρήσει κανείς για την πίστη στο Χριστό, ότι βρίσκεται έξω από τις πραγματικότητες που μπορούν να κατανοηθούν από τις δυνατότητες του ανθρώπου. Όμως η πίστη στον Χριστό, δεν είναι αποτέλεσμα ανθρώπινων διαδικασιών, αλλά Θεία Αποκάλυψη. Δηλαδή δεν εξαναγκάζεται με οποιεσδήποτε τεχνικές ή μεθοδεύσεις, αλλά είναι αποκλειστικά Δώρο Θεού….


Έτσι τα ειδωλολατρικά κινήματα, (Νeo-paganismus), είναι ένας σύνδεσμος, που τα μέλη του ομολογούν πίστη σε πατρογονικά, λερωμένα πνεύματα, σε φυσικούς μικρό-θεούς, και προσπαθούν να ξαναζήσουν το μύθο των παλιών προγόνων, μέσα στη φύση αυτού του χοϊκού πεδίου, όπως παραδόθηκε από τις πηγές της μυθολογίας. Βλέπουμε δηλαδή, μια πίστη στη ζωτικότητα και την αγιότητα της φύσης . Γι’ αυτό το μεγαλύτερο κακό όλων των εθνών σήμερα, είναι αυτή η μέθη του εθνικισμού.!!!


Και ακόμα, προσπαθούν να δουν μια δυνατότητα μέσα στην ανθρωπότητα, να ξεπεράσει την περιφρόνηση, την καταστροφή της φύσης, που πιστεύουν λανθασμένα, ότι προέρχεται από το Χριστιανικό Πνεύμα...Έτσι, όλοι αυτοί οι μάγοι, δένονται για ολόκληρη τη ζωή τους και προσδιορίζουν την ειδωλολατρία, σε κάθε τι, που βλέπουν στην εξωτερική ύλη, σε κάθε δέντρο, θάμνο, βράχο, νερό, σε αντίθεση με την Αληθινή Πνευματικότητα, που αναφέρεται στον Ένα Θεό… Αλλά η λέξη «Θεός» έχει επιβαρυνθεί αρνητικά, από τις επίσημες εκκλησίες όλων των λαών…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου