Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017

H IKANOTHTA THΣ ΝΕΑΣ ΣΚΕΨΗΣ !!!

ΑΝΑΠΤΎΣΣΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 

ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΚΕΨΗΣ !!!


Θα διατηρήσουμε επί αρκετό καιρό ουδέτερη την επιθυμία;

Θα επιτύχουμε να απομακρύνουμε ότι μας δίδαξαν με τις θεωρητικολογίες τους άνθρωποι αδαείς, ευρισκόμενοι όλοι μέσα στα πλαίσια της χοϊκής φυλακής τους;
 
Η ικανότητα  της σκέψης είναι έτοιμη να δραπετεύσει από την παλιά εκπαίδευση και ο νέος άνθρωπος παλεύει θαρραλέα με τα παλιά ένστικτα του αίματος και περιφρονεί κάθε τυραννική εξουσία, που τον έφερνε να γυρίζει ξανά και ξανά στο ίδιο αλώνι..

Σήμερα το καταλαβαίνει, η Αλήθεια τον διαπερνά μέχρι τα μύχια του είναι του: Συνειδητοποιεί ότι τίποτα δεν είναι πιο Σωτήριο πάνω σ΄ αυτή την Πνευματική Οδό, από την παντελή άρνηση του "εγώ".

Πως θα αρνηθεί το "εγώ" του ο άνθρωπος ;
Πως  θα λάβει το Ουράνιο "Εγώ" του Θεού Πατέρα;
Πως θα καταστεί Θεός κατά ΧΑΡΗ;

Πως θα συγκρατήσει τον εαυτό του, όταν τη γήινη ύπαρξη, την έχει αγκιστρώσει το παλιό αίμα, και εντούτοις θέλει να βαδίσει και να διατηρήσει τον Πνευματικό Δρόμο,  αλλά και να διατηρήσει και το φθαρτό "εγώ" του, που είναι σύμφωνο με την παλιά φύση; ..αλλά τώρα αντιλαμβάνεται, το "εγώ" αυτής της φύσις οφείλει να απαλειφθεί.

Μπορεί κανείς να αντιληφθεί ότι δεν γίνεται να θωπεύει το "εγώ" του, όταν βρίσκεται μπροστά στο Πνευματικό Φως του Χριστού; Διότι η Αληθινή Προσωπικότητα, το "Θεϊκό Εγώ" δεν μπορεί ποτέ να εξαλειφθεί! Γιατί αυτό που πρόκειται να βρει τώρα κανείς θυσιάζοντας το παλιό "εγώ" του  είναι ο Πραγματικός του εαυτός !!!

Ενώ το "εγώ" αυτής της γήινης φύσης μεταστρέφεται, κάτι από την Αληθινή Ελευθερία αρχίζει να λάμπει στο μικρόκοσμο. 

Εκείνη την στιγμή της συντριβής του "εγώ" ο πιστός άνθρωπος διέρχεται τη Θύρα της Μεταστροφής, και βαδίζει Ολοκληρωτικά προς το Φως.!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου