Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΗ ΖΩΗ;;;

"Διότι όποιος θέλει να σώσει τη ζωή του,
θα θελήσει να τη χάσει, κι όποιος χάσει τη ζωή του
για μένα, αυτός θα βρει τη ζωή".
Η ενότητα των πιστών, η ενότητα της Εκκλησίας, είναι η μεγαλύτερη απειλή για τη βασιλεία του Σατανά, διότι γνωρίζει πολύ καλά, την τρομερή εξουσία που ο Ιησούς έχει δώσει οπουδήποτε δύο από τους πιστούς Του, είναι ομόφωνοι. Γνωρίζει όταν υπάρχει ομοφωνία ο Πατέρας δίνει αυτό που ζητούν. Καταλαβαίνει ότι ένας πιστός μπορεί να τρέψει σε φυγή χίλιους, αλλά δυο πιστοί μαζί μπορεί να τρέψουν σε φυγή δέκα χιλιάδες. 
Η ενότητα δεν αυξάνει απλώς την πνευματική μας εξουσία - την πολλαπλασιάζει. 
Δυστυχώς ο εχθρός τα έχει καταλάβει όλα αυτά πολύ καλύτερα απ' ότι η Εκκλησία.
Η πρόσβαση που έχει ο κατήγορος στους περισσότερους πιστούς είναι μέσω της ανασφάλειας που έχουν. Αυτή η ανασφάλεια τους οδηγεί να γίνουν τοπικιστές από πνευματική άποψη, ή κτητικοί. Οι ανασφαλείς απειλούνται απ' οτιδήποτε δεν μπορούν να ελέγξουν. Ο κατήγορος μπορεί να χρησιμοποιεί πολλές φαινομενικά ευγενείς δικαιολογίες για να δικαιώσει τις επιθέσεις ενός πιστού εναντίον άλλων, όπως το να προστατεύσει δήθεν την Αλήθεια ή τα πρόβατα από τους "λύκους", αλλά σπάνια υπάρχει διαίρεση σε μια Εκκλησία που να μην είχε τη ρίζα της στη διατήρηση του "εδάφους" μιας Εκκλησίας ή την αυτοδιατήρηση.

Όσο μεγαλύτερη η εξουσία, ή η επιρροή, που έχει κάποιος μέσα στην Εκκλησία, τόσο μεγαλύτερος στόχος θα είναι. Ο Σατανάς γνωρίζει καλά, ότι αν μπορεί να σπείρει την τάση για τη "διατήρηση του εδάφους" μιας Εκκλησίας ή για αυτοδιατήρηση στην καρδιά ενός πνευματικού ηγέτη, ο ηγέτης θα σπείρει αρνητικό λόγο, σ' όλους όσους βρίσκονται κάτω απ' αυτόν, και τόσο πιο καταστροφική θα είναι η διαίρεση ή το χωριστικό πνεύμα...

Είναι ειρωνικό το ότι η "διαίρεση"που προκύπτει, προερχόμενη από προσπάθεια προστασίας της "επικράτειας" μας, και είναι αυτή η ίδια που μας αποκόβει από την Αληθινή Πνευματική Εξουσία και το Χρίσμα. Αυτή τελικά καταλήγει, στο να απωλέσουμε αυτό που τόσο απελπιστικά προσπαθούμε να διατηρήσουμε, πράγμα που είναι ένας Νόμος του Πνεύματος, που δεν μπορεί να αντιστραφεί.

"Διότι όποιος θέλει να σώσει τη ζωή του, θα θελήσει να τη χάσει... κι όποιος χάσει τη ζωή του για μένα (το Χριστό) αυτός θα βρει τη Ζωή"..Ματθ.16:25.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου