Κυριακή, 13 Αυγούστου 2017

ΔΙΔΑΣΚΑΛΕ ΑΓΑΘΕ ΤΙ ΚΑΛΟΝ ΝΑ ΠΡΑΞΩ ;

Και ο Ιησούς μαστιγώνει αυτόν που ρώτησε,
με τα λόγια: "ουδείς αγαθός ειμή εις ο Θεός".
Αυτό είναι λυπηρό για όσους αγκιστρώθηκαν στη διδασκαλία «του Θεού μέσα στη σάρκα». Και ολόκληρο αυτό το πεδίο που λέγεται της διαλεκτικής ζωής, ας το καταλάβουν όλοι, το πεδίο αυτό κυριαρχείται και αναγνωρίζει τρεις καταστάσεις:
1η είναι μια μη κανονική γήινη κατάσταση
2η είναι μια μη κανονική εκφυλιστική κατάσταση και
3η είναι μια μη κανονική που όμως δύναται να αναγεννήσει το ον.
Αυτές οι τρεις καταστάσεις συνείδησης υπάρχουν, και κάθε μια κατέχει τη δική της σφαίρα, τις εντάσεις, τους κινδύνους και τις αντιστάσεις της.
Όταν ένα ον κάνει τη βουτιά, και έρχεται σ’ αυτό το πεδίο, της ανόσιας διαλεκτικής φύσης, γεννιέται από μια γυναίκα, και εδώ υπάρχει ανωμαλία, πλάνη, και εδώ ακόμα και ο Ιησούς, ο Χριστός, ο Κύριος, γίνεται όμοιος με εμάς. Έτσι όλη η ανθρωπότητα ζούμε σε ένα μεγάλο οίκο φρενοβλαβών και η Γραφή λέει, ότι «δεν υπάρχει κανένας που να είναι καλός - ούτε ένας».

Δεν υπάρχει κανένας δίκαιος…
10 καθώς είναι γραμμένο: Δεν υπάρχει δίκαιος ούτε ένας, 11 δεν υπάρχει αυτός που να έχει σύνεση, δεν υπάρχει αυτός που να αναζητεί το Θεό. 12 Όλοι παρέκκλιναν, συγχρόνως εξαχρειώθηκαν, δεν υπάρχει αυτός που να κάνει το καλό, δεν υπάρχει ούτε ένας. 13 Τάφος ανοιγμένος ο λάρυγγάς τους, με τις γλώσσες τους ήταν δόλιοι, φαρμάκι φιδιών ασπίδας κάτω από τα χείλη τους. 14 Των οποίων το στόμα είναι γεμάτο κατάρα και πικρία. 15 Γρήγορα τα πόδια τους στο να χύνουν αίμα, 16 συντρίμμια και ταλαιπωρία στις οδούς τους, 17 και οδό ειρήνης δε γνώρισαν….
Να με ποιο τρόπο όλοι οι άνθρωποι αγωνίζονται με άγριες περιστροφές σ΄ αυτό το άγονο πεδίο της διαλεκτικής ζωής…
Δεν θέλετε να μάθουμε πρώτα πως θα βγούμε από αυτό το ανόσιο πεδίο;;; Αυτός είναι ο άνθρωπος … αυτή είναι η ζωή του … αυτή είναι η εκδήλωσή του…
Και ο Ιησούς λέει: << γιατί με αποκαλείς καλό; κανείς δεν είναι καλός.. δεν υπάρχει κανείς που να είναι κάλος - ούτε ένας >>.
Κανείς δεν είναι καλός παρά μόνο η πρωταρχική εκδήλωση του Λόγου … ο Ουράνιος Άνθρωπος …
Kαι όμως, οι άνθρωποι ρωτούν αποκαρδιωμένοι:
<<τι να κάνω;;; >>
<<πήγαινε πούλησε όλα όσα έχεις, … >>
..ομορφιά, προσκόλληση, γήινα πλούτη… κλπ. κλπ.
Και αγωνίζονται οι άνθρωποι,
ο ένας ρίχνεται στο νερό… ο άλλος τινάζει τα μυαλά του στον αέρα… ένας τρίτος επιστρέφει και πάλι στους «λέβητες του κρέατος» της Αιγύπτου…
..ο επόμενος, με το θυρεοειδή αδένα ολότελα αποδιοργανωμένο, περιπατάει γεμάτος αλαζονεία, μέσα στη ζωή.. ανεβαίνει σε άμβωνες, και νιώθει βασιλιάς ανάμεσα σε ράκη.. και οι υπόλοιποι μάχονται, παλεύουν και αμύνονται ενάντια στις επιθέσεις.
Κάντε τον κόπο να παρατηρήσετε στο μικροσκόπιο τις πράξεις
και τις κινήσεις των μικροοργανισμών, γνωρίζετε ήδη ότι διατηρούνται αλληλο-σπαρασσόμενοι, για να διαιρεθούν στη συνέχεια εκ νέου….
Τέτοια επίσης είναι και η εκδήλωση του άνθρωπου…
Οι άνθρωποι ζουν εκτός των φυσικών κανόνων αφύσικοι …
ή αφύσικοι σε εκφυλιστική πορεία…
ή αφύσικοι σε αναμορφωτική πορεία…
αλληλοσπαράσσονται αδιάφορο πως…
για να διαιρεθούν στη συνέχεια εκ νέου…. αδιάφορο πως.!!!
Και είναι μέσα σ’ αυτό το άντρο των αμαρτωλών,
που κάθε μέρα κατέρχεται ο Ιησούς Χριστός σαν ένας από εμάς…
Κατέρχεται σ’ αυτήν την ανθρώπινη παραφροσύνη, που είναι τόσο μεγαλοφυής που επικαλύπτει την γήινη κόλαση, με το γλυκό βερνίκι του ρομαντισμού, της ψευτο-μάταιης τέχνης,
και κυρίως του υπέρ – ψεύδους, αυτής την Μεγάλης Κυρίας,
της εξωτερικής θρησκείας, της Βαβυλώνας της Μεγάλης…
Και οι μαθητές Του, που βρίσκονται σ’ αυτή την αφύσικη, δήθεν, αναγεννητική κατάσταση, πέφτουν στα γόνατα και τον ρωτούν:
<<Διδάσκαλε, καλέ, τι να κάνω για να κληρονομήσω τη ζωή; >>
Και ακούν αυτή την επιτίμηση: << Γιατί με αποκαλείς καλό…; >> 
Είθε ο καθένας που έχει εμπλουτιστεί σ’ αυτήν την αναμορφωτική ανάβαση, σ’ αυτό το πεδίο της διαλεκτικής ζωής, να θελήσει τώρα, ...σήμερα, να εγκαταλείψει πρώτα από όλα, τη νομιζόμενη πνευματική του καλλιέργεια, που είναι σύμφωνη μ’ αυτή τη φύση…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου