Τετάρτη, 9 Αυγούστου 2017

Aναγκαία Μεταστροφή

Ένας πρώτος στόχος του Αγίου Πνεύματος είναι να αφυπνίσει τη μάζα των ανθρώπων, 
και να την ωθήσει στην Αναγέννηση.  Όμως αυτό είναι ένας στόχος πολύ υψηλός και 
οι άνθρωποι είναι σε τέτοιο σημείο βυθισμένοι μέσα στο σκοτάδι του "εγώ" της έκπτωτης φύσης που η πρακτική εφαρμογή δεν μπορεί  βέβαια να επιτευχθεί μονομιάς. 

Ωστόσο ένα πρώτο βήμα έχει επιτευχθεί. Aλλά ο θώρακας και η πλάνη της κοινοτυπίας, και της έπαρσης, θραύονται αργά, υπό την επήρεια των αγώνων των δυσχερών και της θλίψης. 
Το μοναχικό "εγώ" έχει συγκρούσεις με τη γήινη φύση και έτσι συμβαίνει να ξυπνούν τάσεις πιο εξυψωμένες. Ο παλιός Αδάμ αναχωρεί προς αναζήτηση άλλων πιο ευγενών κατακτήσεων. Αυτός που αγγίχθηκε από το καινούργιο Φως έχει μια πρώτη αντίδραση από πάσης απόψεως κατανοητή. και πολύ απαραίτητη για το έργο του Ελέους σ αυτό τον κόσμο.

Αλλά το Έλεος  του Υπέρτατου Ποιητή δεν γνωρίζει συμβιβασμούς, μοιάζει με ένα σχοινί, που ρίχνεται στο απύθμενο βάθος της γης, όπου βρίσκεται ένα μεγάλο πλήθος, μέσα σε μεγάλη οχλαγωγία, όπου ο καθένας προσπαθεί ν αρπάξει το σχοινί, να βγει από εκεί, και εμποδίζει τους γείτονές του.

Έτσι βλέπουμε μια χαοτική φάση στην αρχή, μετά έρχεται μια περίοδος που ο καθένας προσπαθεί να θεμελιώσει μέσα του αυτή τη μεταστροφή, και να φτάσει να αναπτύξει τη δύναμη, ώστε να αρχίσει να κτίζει μέσα του τον άγιο ναό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου