Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017

Kαι η επιστολή προς τη Λαοδικεία

Kαι η επιστολή προς τη Λαοδικεία, εκφράζει τη φανέρωση όλων όσα είναι κρυμμένα.
Την κατοχή όλων όσα είναι κρυμμένα, ποιος την λαμβάνει υπόψη;
Εδώ μπορείτε να ερμηνεύσετε, ότι μπορεί να έχει φθάσει κανείς στη Θεϊκή Διάκριση, και να έχει διεισδύσει στη γνώση του Αληθινού εαυτού. Και η Φωνή του λέει: «Οίδα σου τα έργα, ούτε ψυχρός, ούτε ζεστός είσαι, αλλά είσαι χλιαρός, αφού χάνεσαι μέσα στην αφηρημένη ιδέα».
«..μέλλω σε εμέσαι εκ του στόματός μου». 
Και λέγεις, "πλούσιος ειμί… ουδενός χρείαν έχω".
Φυσικά περιβάλλεσαι από μεγάλα πλούτη, αφού γνώρισες, ότι στην καρδιά σου, Έχω θέσει το Θεϊκό Σπινθήρα..! Αλλά δεν είδες ότι είσαι ταλαίπωρος, ελεεινός και γυμνός, διότι παραμελείς τον ύψιστο προορισμό σου, το σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκες.!!!

«Ο άνθρωπος είναι προορισμένος να γίνει Θεός –
είναι προορισμένος να γίνει όμοιος προς το Θεό...
αλλά εσύ αναπαύεσαι ήδη προτού ξεκινήσεις»!!!
Σε συμβουλεύω να αγοράσεις παρ’ εμού χρυσίον πεπυρωμένον εκ πυρός…ίνα πλουτίσεις. Πως ο χρυσός του Πνεύματος γίνεται ευγενές μέταλλο; Όταν αναφλαγεί μέσα στο φωτεινό Πυρ της Ψυχής, αλλά με τη σφύρα της πράξης, που γεννά τη Θεϊκή Ιδέα»!
Αυτό είναι το Πυρ της φλογερής πράξης, που σώζει αυτόν τον κόσμο.!!!
Εκείνος βρίσκεται στη θύρα και κτυπά. Εσύ είθε να ακούσεις τη Φωνή Του, και να ανοίξεις τη θύρα. Εκείνος θα έλθει σε σένα και θα γιορτάσει μαζί σου το Μυστικό Δείπνο.
Ο Πατέρας σου ευχήθηκε το καλώς όρισες. Και αποκατέστησε στον άσωτο υιό του, σε όλα του τα δικαιώματα. Το Μυστήριο του Σταυρού είναι γεγονός. H Θυσία της Θεϊκής Του Αγάπης, σε κάνει Αδελφό Του. Αυτός που έχει αυτιά για να ακούει, ας ακούσει τι λέει το Πνεύμα των επτά Χρυσών Λυχνιών στις Κοινότητες.
Μια τριπλή υπόσταση έχει γεννηθεί, και αναστηθεί. 
H ψυχή έχει σωθεί, κατέχει τη φωτισμένη ζωή, 
και επιστρέφει στον Οίκο του Πατρός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου