Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017

Ο Nόμος της αρχής της διατήρησης της ορμής

Mπορεί κανείς να μελετήσει τα πράγματα από πολλές απόψεις, φυσική, χημική, αστρονομική, πολιτική, οικονομική, κτλ, και είναι πολύ καλά, όσο όμως δεν θα τα μελετάει από τη θεϊκή άποψη, δεν θα γνωρίζει το ουσιώδες. Όσο δεν γνωρίζει κανείς πως ενεργούν τα πράγματα επάνω μας, πως μας επηρεάζουν δεν γνωρίζει το ουσιώδες. Λοιπόν τα πάντα ενεργούν επάνω μας, ότι ζει στη φύση μας επηρεάζει, και η συμπεριφορά των ανθρώπων, τα  βλέμματα τα λόγια, οι χειρονομίες, αλλά δυστυχώς πολύ λίγοι έχουν συνείδηση για τα αποτελέσματα που προκαλούν: χειρονομούν, αγριοκοιτάζουν, προφέρουν αρνητικά λόγια, χωρίς να ξέρουν ότι ο Κόσμος είναι σαν ένας τεράστιος τοίχος που τους επιστρέφει σαν μια ηχώ κάθε μια από τις εκδηλώσεις τους.
Όταν βρεθείτε σ’ ένα μέρος που γύρω-γύρω υπάρχουν βουνά και φωνάξετε: «Σας αγαπώ», η ηχώ θα απαντήσει: «Σας αγαπώ… σας αγαπώ… σας αγαπώ…». Το ίδιο συμβαίνει για όλα στη ζωή μας: όχι μόνο τίποτα δεν μένει χωρίς αποτέλεσμα, αλλά ακόμη όπως το αποδεικνύει ο ήχος, όλα όσα κάνατε σας επιστρέφονται. Αυτό είναι που ονομάζεται επίσης ο νόμος της αρχής της διατήρησης της ορμής.

Θέλετε να σας αγαπούν; Αγαπήστε, αυτό είναι όλο. Εκείνος που αγαπάει, υποκινεί τις ίδιες δυνάμεις στο σύμπαν κι αυτές οι δυνάμεις θα ξανάρθουν μια μέρα προς αυτόν, αλλά κι αν ακόμη θελήσει να γλυτώσει από αυτές, δεν θα μπορέσει, όλος ο κόσμος θα τον αγαπάει. Είναι, αν θέλετε, οι ίδιοι νόμοι που υπάρχουν στη γεωργία. Μπορεί να πει κανείς ότι η γεωργία βασίζεται στο νόμο της αρχής της διατήρησης της ορμής. Θερίζει κανείς ό,τι σπείρει: Σπείρατε ένα κόκκο σταριού, θα θερίσετε δέκα κόκκους. Όλα σας ξαναέρχονται ενισχυμένα.
Αν κρεμάσετε τη μια κοντά στην άλλη, μια σειρά από σιδερένιες μπάλες, και η μια ακουμπάει την άλλη, κι απομακρύνετε την πρώτη μπάλα, και την αφήνετε να ξαναπέσει στις υπόλοιπες, όλες θα μείνουν ακίνητες, εκτός από την τελευταία, που απομακρύνεται, γιατί η τελευταία δέχτηκε τις συνέπειες του χτυπήματος.
Εσείς νομίζετε, ότι μπορείτε να κάνετε το τάδε ή τάδε πράγμα, χωρίς να υποστείτε τη συνέπεια εσείς ο ίδιος. Άλλοι όμως, θα υποστούν τη συνέπεια. Αυτοί αντιπροσωπεύουν την τελευταία μπάλα της σειράς. Κι αυτό ισχύει τόσο για το καλό όσο και για το κακό. Η πρώτη μπάλα μπορεί να πει στον εαυτό της, «χτύπησα τη διπλανή και δεν συνέβη τίποτα». Ναι, φαινομενικά δε συνέβη τίποτα, όμως δεν ξέρει ότι η τελευταία μπάλα της σειράς δέχθηκε το χτύπημα και μετακινήθηκε, απομακρύνθηκε από τη θέση της και μετά ξαναπέφτει και τότε συμβαίνει το ίδιο φαινόμενο αντίστροφα, και τώρα είναι η πρώτη μπάλα της σειράς που απομακρύνεται και ξαναπέφτει.
Λοιπόν, στο εξής, να προσέχετε, όχι μόνο αυτό που κάνετε αλλά επίσης τις σκέψεις σας, τα συναισθήματά σας, τις επιθυμίες σας, γιατί αν αληθεύει ότι βλάπτουν στην αρχή τους άλλους, αληθεύει εξίσου, ότι μια μέρα θα είστε εσείς που θα χτυπηθείτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου