Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017

«OTI AKOYΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ…»

Οι άνθρωποι λένε: «ο Υιός του ανθρώπου θα έρθει μέσα στα σύννεφα», και ετοιμάζουν εικονίδια με ανθρώπους, να πετάνε στα σύννεφα, να συναντήσουν τον Κύριο.

Τι παραλογισμός, λαμβάνουν μόνο στην κυριολεξία αυτό που διαβάζουν. 
Αλλά τα σύννεφα είναι σύμβολο, και σημαίνει ότι ο Χριστός θα έλθει ψηλά, μέσα  στη σκέψη των ανθρώπων. Διότι τα σύννεφα, που είναι στον τομέα του αέρα αντιπροσωπεύουν τις σκέψεις. Τα σύννεφα δημιουργούν σχήματα, και οι άνεμοι δεν παύουν να τ’ αλλάζουν, είναι η έκφραση του νοητικού κόσμου. Να λοιπόν, οι προρρήσεις του Ιησού, δεν πρόκειται για τον ήλιο, τη σελήνη, τα άστρα και τα σύννεφα, που βλέπουμε στον ουρανό, αλλά γι’ αυτό το οποίο συμβολικά αντιπροσωπεύουν στον ψυχισμό μας. Τώρα λοιπόν, είναι σαφές, μην περιμένετε το τέλος του κόσμου, με τον τρόπο που το περιμένουν οι άλλοι άνθρωποι. Τόσες φορές το ανάγγειλαν αυτό το τέλος του κόσμου… έδιναν μάλιστα και την ημερομηνία. Όμως η ημερομηνία περνούσε και ο κόσμος συνέχιζε, διότι επρόκειτο μόνο για μια περίοδο η οποία μεταλλασσόταν. Αυτός ο κόσμος δεν χάνεται, μόνο αλλάζει, ας καταλάβουν όλοι, ότι «ο κόσμος» σήμαινε ότι ζούμε τις τελευταίες ημέρες μιας περιόδου, και τις πρώτες μέρες μιας νέας. Αυτό ας καταλάβουν οι άνθρωποι. Και τις τελευταίες ημέρες του κόσμου τις ζούμε τώρα, αφού μια νέα περίοδος έρχεται. Η ανθρωπότητα ποτέ δεν θα εξαφανιστεί εντελώς, είναι γερή και ανθίσταται στα πάντα. 
Όμως ότι θα υπάρξουν όλων των ειδών οι αναταραχές και αλλαγές, και ότι είναι το τέλος σε κάθε παλιά αντίληψη ή πλάνη, αυτό ναι! Έρχεται με δύναμη το νέο, που είναι «η Νέα Ημέρα του Αγίου Πνεύματος», αυτό ναι. Γι’ αυτό να ετοιμαστούμε, να μπούμε στο νέο πνευματικό Ουρανό και στη νέα Γη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου