Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2017

«KAINOYΡΓΙΟ ΚΡΑΣΙ ΣΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥΣ ΑΣΚΟΥΣ»

Στη σημερινή εποχή φυλάσσουμε το κρασί σε βαρέλια, στο παρελθόν χρησιμοποιούσαν ασκούς- σακιά ραμμένα από δέρμα ζώων - και ο λόγος που δεν ήταν δυνατόν να φυλαχτεί το νέο κρασί σε παλιούς ασκούς, είναι γιατί στο νέο κρασί δημιουργούνται ζυμώσεις, απελευθερώσεις αερίων, που θα κατέστρεφαν τους μεταχειρισμένους ασκούς, και το κρασί θα χυνόταν. Τι αντιπροσωπεύει η διαδικασία της ζύμωσης, που μπορεί να προκληθεί επίσης και μέσαστον άνθρωπο, όχι μόνο στα φυσικά του όργανα, αλλά και μέσα στην καρδιά, στο κεφάλι, δηλαδή στα συναισθήματα και στις σκέψεις του.

 Όταν ο Ιησούς έλεγε: «Το καινούργιο όμως κρασί το βάζουν σε καινούργιους ασκούς
κι έτσι διατηρούνται και το κρασί και οι ασκοί» (Ματθ.9:16-17), συνέκρινε τη διδασκαλία του με το καινούργιο κρασί, που θα χυθεί μέσα σε ανθεκτικά όντα, ικανά να αντέξουν όλες τις μεταβολές που αναγκαστικά προκαλούνται μέσα τους.
Γιατί, όπως το κρασί, αυτή η ζώσα διδασκαλία δεν είναι κάτι το άψυχο.
Αντίθετα ζει τη ζωή της και επιφέρει παντός είδους συνέπειες
Ο ασκός αναπαριστά το άνθρωπο και μέσα στον ασκό υπάρχει ένα πλήθος
ακόμα από άλλους ασκούς, το κεφάλι, οι πνεύμονες, το στομάχι..
η καρδιά, ο νους, η ψυχή είναι κι αυτά «ασκοί» και αν δεν είμαστε προσεκτικοί
σχετικά με το τι ρίχνουμε μέσα τους ή αν αμελήσουμε τη συντήρηση αυτών
των ασκών τα αποτελέσματα θα είναι αξιοθρήνητα. 

Παρατηρήστε τους εαυτούς σας, παρατηρήστε τους άλλους και θα διαπιστώσετε  ότι όταν έρθει σ’ αυτούς η διδασκαλία,όσο θεϊκή κι αν είναι, μέσα σ’ ένα χρόνο το πολύ,
οι άνθρωποι αρχίζουν να πέφτουν στις πιο μεγάλες αντιξοότητες.
Γίνονται ευέξαπτοι καταθλιπτικοί και επιπλέον αντί να ενισχύεται η θετική πλευρά μέσα τους
δεν κάνει τίποτα άλλο ο οπαδός του Χριστού, παρά να αναπτύσσει την αρνητική πλευρά,
Αρνείται ουσιαστικά να γίνει πιστός ακόλουθος του Ιησού Χριστού, έχει πισωγυρίσματα, μια πάνω μια κάτω, επειδή κάθε νέα σκέψη, κάθε καινούργιο συναίσθημα, δημιουργεί ζυμώσεις στο εσωτερικό του, που κινδυνεύει να διαλύσει, να σκορπίσει πέρα στην καλύβα του!!!

Θα σκεφτείτε ίσως, πως είναι πολύ δύσκολο να αποδεχθεί κανείς αυτά τα λόγια, έστω και αν είναι αληθινά, αγνά και θεία. Όχι, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. Αρκεί να γνωρίζουμε ένα πράγμα: να ετοιμάσουμε μέσα μας σε συνεργασία με τη Χαρη ένα γερό καλούπι, ικανό να χωρέσει και να αντέξει μια καινούργια ιδέα θεϊκή. Διότι δεν μπορούμε να λάβουμε τίποτα χωρίς προηγουμένως να εναρμονιστούμε με αυτή τη νέα ιδέα χωρίς να ενισχύσουμε και να προετοιμάσουμε το στομάχι, το κεφάλι, τους πνεύμονες, και ολόκληρο τον οργανισμό μας, έτσι ώστε να καταστούμε ικανοί να αντισταθούμε στην ένταση που θα προκαλέσουν τα νέα ρεύματα που λαμβάνουμε.

Πως θα αντέξετε τα νέα ρεύματα της Αγάπης, και του Φωτός Του, που θα σας κατακλείσουν;
Μα γιατί οι άνθρωποι ενεργούν αρνητικά, γιατί αν μια μέρα λάβουν μια φωτεινή έμπνευση,
μπορεί να πει κάνεις κάνουν το παν για να την ξεφορτωθούν; Μα γιατί ενεργούν έτσι;
Ενώ είναι τόσο σπάνιο, τόσο πολύτιμο να λάβει κανείς μια θεϊκή έμπνευση!
Μια μέρα όμως θα μετανιώσουν για τον τρόπο που ενήργησαν και θα πουν: «είναι αλήθεια, πόσες φορές έδιωξα το Άγιο Πνεύμα από μέσα μου, έδιωξα το Φως, επειδή φοβόμουν!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου