Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017

«Όστις σε ραπίση είς τη δεξιάν σου σιαγόνα...."

«Όστις σε ραπίση είς τη δεξιάν σου σιαγόνα, στρέψον είς αυτόν και την άλλην»

Η «άλλη σιαγόνα» είναι η άλλη πλευρά του εαυτού σου, η πλευρά του Πνεύματος.
Δεν σημαίνει ότι θα μείνει κανείς παθητικός κάτω από ύβρεις και κακομεταχείρισης.
Τα λόγια του Ιησού δεν σημαίνουν να δέχεσαι τα πάντα. Αυτή είναι η ηθική των αδύναμων των ανθρώπων που είναι αμαθείς. Δεν είναι σκλάβοι οι Υιοί του Θεού, αμύνονται, προβάλλουν ένα τέτοιο Φως, που ακόμα κι αν οι άνθρωποι επιτεθούν με σκληρότητα
και κακία να θαμπωθούν από το Φως, να τυφλωθούν. Όπως τυφλώθηκε ο Σαούλ στο δρόμο προς τη Δαμασκό. Στη συνέχεια ο Χριστός του άνοιξε τα μάτια, και ο Σαούλ έγινε Παύλος.

Η νέα ηθική είναι να είμαστε τόσο φωτεινοί σαν τον ήλιο, ώστε να μην μπορούν πια ούτε να μας λερώσουν, ούτε να μας θίξουν. Να γίνουμε όπως ο  Ιησούς, που πάντοτε έδειχνε την πλευρά του Πνεύματος  στους εχθρούς του, λέγοντάς τους: "Είστε ικανοί να φυλακίσετε το φυσικό σώμα, είστε ικανοί να το σταυρώσετε, θα σας δείξω όμως και την άλλη πλευρά,
την ύψιστη την ακατάλυτη, θα ξαναχτίσω το ναό μου, (θ' αναστήσω αυτό το σώμα), σε τρεις μέρες. Ναι, εσείς μπορείτε να χτυπάτε!" Και έδειξε και την άλλη την Πνευματική πλευρά κι όλη η γη ταρακουνήθηκε….

Αν μάθουν οι άνθρωποι αντί να νικιόνται από τις σκοτεινές δυνάμεις,
τις υλιστικές φιλοσοφίες, αν θελήσουν να ενωθούν, θα θριαμβεύσουν.
Αλήθεια, όταν ενωθούν έχουν όλες τις δυνατότητες ν' αλλάξουν τον κόσμο,
να εγκαταστήσουν τη Βασιλεία του Θεού στη γη.
Δεν λέμε, ότι ο Χριστός μας δίδαξε να γυρίζουμε «και την άλλη σιαγόνα».
Στο παρελθόν δεν μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά,
δεν ήταν αναπτυγμένοι, για να αντικρούσουν όλα αυτά με ένα τρόπο έξοχο, Θεϊκό.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να εκδηλωθεί κανείς, αλλά για να απλοποιήσουμε,
ας πούμε δύο πλευρές: την καλοσύνη και την δύναμη, και να ξέρουμε να τις χρησιμοποιούμε. Συχνά μας ταλαιπωρούν ανεπιθύμητα πνεύματα. Τι θα κάνουμε; 
Θα δείξουμε καλοσύνη; Ε, όχι, θα δείξουμε τη δύναμη, το φως, την εξουσία, με λόγια, και έτσι τους δίνουμε ένα μάθημα, εκδηλώνουμε την άλλη πλευρά. Μια νέα Δύναμη, μια νέα Θέληση. Πολεμάμε, τα διώχνουμε, δεν κουβαλάμε σκέψεις και συναισθήματα που μας γεμίζουν αγωνία, που μας σκοτώνουν. Αν αυτό αντιλέγει στις παραδοσιακές ιδέες κάποιων, δεν πειράζει, αφού είναι χρήσιμο κι αποτελεσματικό.

Τώρα, μπορούμε να δείχνουμε τη Δύναμη του Πνεύματος, διότι η Χάρη μας χαρίτωσε,
μας παρέχει την αγάπη, τη γνώση, τη δύναμη, ναι, θα οπλιστούμε με αλλά όπλα, κι όταν μας επιτίθενται θα δείχνουμε αυτή την άλλη, τη φωτεινή πλευρά. Ποτέ όμως κανείς δεν μας είπε, τι είναι αυτή η άλλη πλευρά. Ότι δεν καταλάβαμε στο παρελθόν, τώρα θα το καταλάβουμε. Όλα θα φωτιστούν, ήρθαν κι  άλλες Αλήθειες, τίποτα δεν μένει στάσιμο, όλα κινούνται, εξελίσσονται, αυτό μας απέδειξε ο Χριστός. Έδωσε μια νέα ηθική, που πήγαινε πιο μακριά από την ηθική του Μωυσή. Έφτασε να μας πει: "Αγαπάτε αυτούς που σας καταριούνται, ευλογείτε τους εχθρούς σας, προσεύχεστε γι' αυτούς που σας διώκουν.."
Βλέπεις, ποιος μπορεί να εμποδίσει το Χριστό να προσθέσει κι άλλες Αλήθειες;
Όσοι καθυστερούν να έρθουν στη Νέα Ζωή, θα ξεπεραστούν, θα κρυσταλλοποιηθούν….

Μήπως ο χριστιανισμός είναι να μας χτυπούν να μας σκοτώνουν;;;  

Ή να μάθεις πως θα γίνεις πιο δυνατός από τον εχθρό σου;
Μην πας να πολεμήσεις το κακό στη δική του περιοχή, γιατί εκεί το κακό είναι πολύ δυνατό. 
Πήγαινε όμως πιο ψηλά από αυτό, ρίξε Φως στους εχθρούς, δεν τους κάνεις κακό, αλλά τους κάνεις να μετατραπούν. Ρίχνοντας το Φως του Πνεύματος, διώχνεις τα βλαβερά στοιχεία απ' την καρδιά και το μυαλό τους. Αυτό το δικαίωμα το έχεις. 
Αυτό είναι το να στρέψεις και την άλλη σιαγόνα. Θαμπώνεις, παραλύεις τον εχθρό, του αφαιρείς τη δυνατότητα να βλάψει. Αμύνεσαι, όχι βέβαια με τα ίδια μέσα που διαθέτει ο εχθρός.Στα δικά μας, τα πνευματικά μέσα, δεν καταφεύγει κανείς, γιατί δεν πιστεύει στην αποτελεσματικότητά τους, ούτε υποπτεύεται την ύπαρξή τους, ότι υπάρχουν δηλαδή θεϊκά μέσα. Σκέφτηκε κανείς το νόμο της ηθικής του ήλιου; Ο ήλιος είναι ο μόνος που έχει λύσει το πρόβλημα. Ακολουθεί αυτό που είπε ο Χριστός. Φωτίζει και ζεσταίνει όλους. Είτε αγαπάς τον ήλιο, είτε όχι, αυτός σου στέλνει το φως και τη ζεστασιά του αφού αγαπάει ακόμα και τους κακούς και τους εγκληματίες.
Αυτή είναι η νέα αντίληψη, το να γίνεις πιο δυνατός, να μη σοκάρεσαι, πάντοτε πιο δυνατός, 
χωρίς να σκοτώνεις κανέναν μέσα στην καρδιά σου, χωρίς να καταστρέφεις, αλλά να γίνεις εξαιρετικά δυνατός με το Φως! Όταν ξεσπάσει πόλεμος θα πολεμήσεις εναντίον των δυνάμεων του σκότους, θα είσαι έτοιμος. Στην αρχή θα νικήσεις τους μικρούς εσωτερικούς εχθρούς. Μην παρασυρθείς και πεις, είμαστε χριστιανοί, και δεν πολεμάμε.
Είμαστε μαχητές μιας διαφορετικής Ειρήνης, είμαστε ο στρατός του Χριστού, καλά εξοπλισμένοι με το δικό Του Φως! 
Άλλωστε ο Ιησούς είπε επίσης: "Δεν ήρθα να φέρω ειρήνη, αλλά μαχαίρι και σπαθί". Κήρυξε τον πόλεμο στα σκοτάδια, σε ότι είναι σκοτεινό και κακό, με την τρομερή Δύναμη του Φωτός, της Αγάπης, της Σοφίας. Υπέρ αυτής της βίας ήταν ο Χριστός, ας το καταλάβουμε. Η -μη βία είναι καλή, γι’ αυτόν που θέλει να δαμάσει την κατώτερή του φύση, να θυσιαστεί να εξελιχθεί γρήγορα. Όμως ένας λαός που αποφασίζει να μην αμυνθεί, θα εξοντωθεί γρήγορα, οικονομικά και φυσικά.

Τώρα θα χρειαστεί, αυτή η φιλοσοφία της -μη βίας, να γίνει συλλογική.

Να διαδοθεί παντού, να μη μείνει μόνον στα μυαλά των ιδεολόγων. Γιατί όσο δεν είναι συλλογική, δεν θα αλλάξει τίποτα. Μια συμπεριφορά μπορεί να είναι καλή, όταν είναι συλλογική, και επικίνδυνη όταν είναι ατομική. Αν αυτό το θέμα αναφέρεται σε παγκόσμια κλίμακα, όλα θα αλλάξουν, αν όχι, τίποτα δεν θα λυθεί ποτέ πραγματικά.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου