Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2017

«ΤΟ ΝΕΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΣΚΟΙ…»

Tώρα που έχουμε μιλήσει για ασκούς, ας μιλήσουμε και για το κρασί.
Στον πνευματικό τομέα προκαλούνται τα ιδία φαινόμενα, όπως και στο φυσικό τομέα.
Θα βρείτε διάφορες ομολογίες, που μοιάζουν με νοθευμένα κρασιά, είναι καμωμένα από ένα σωρό ετερόκλητα στοιχεία, που δεν περιέχουν μέσα τους τίποτε το ζωντανό ή ουσιώδες. Αντί λοιπόν, να αγοράζετε πνευματικό κρασί απ’ οποιοδήποτε μαγαζί, και να νιώθετε ενοχλημένοι ή άρρωστοι, το μυστικό είναι να κατασκευάζετε μόνοι σας το κρασί τ’ ουρανού. Δηλαδή να ετοιμάζετε τις δικές σας σκέψεις, τα συναισθήματα και τις πράξεις σας.

Εσείς, μπορεί να σκεφτείτε, και να μου πείτε: «ναι, αλλά τώρα που χύνετε κρασί στους ασκούς μας, ίσως να είναι κι αυτό το κρασί νοθευμένο». Σκεφτείτε ότι θέλετε. Το μόνο που μπορεί να γραφτεί μέσα σας, είναι να φυτέψετε ένα αμπέλι στην ψυχή σας, να το καλλιεργείτε, να μαζεύετε τα σταφύλια του, να τα πατάτε και να πίνετε  το χυμό τους. Το καλό κρασί που ετοιμάζουμε οι ίδιοι μέσα μας, ισοδυναμεί με την ένωση του Πνεύματος με την υλη, (και η ύλη δεν είναι αποκλειστικά αυτή του φυσικού επιπέδου, αλλά επίσης και αυτή του ψυχικού, των σκέψεων και των συναισθημάτων). Μην αρκεστείτε λοιπόν να χύνετε μια νέα Διδασκαλία μέσα στο κεφάλι σας, να λαμβάνετε καθημερινά καινούργιες ιδέες, χωρίς ταυτόχρονα, να ανανεώνετε όλο σας το φυσικό και ψυχικό «Είναι» με μια πιο αγνή ζωή. 

Μόνο με γνώση και μάθηση, οι παραφουσκωμένοι ασκοί θα σκάσουν. Είναι ανάγκη να υπάρχει μια αντιστοιχία, ανάμεσα στα σχήματά τους και τις νέες δυνάμεις που λαμβάνουν. Δηλαδή, έχετε ανάγκη, προσευχής, να συλλογιστείτε τι κατανοήσατε, να δείτε πως τραφήκατε ως τώρα, τι αναπνέετε κ.λ.π. διότι όταν αρχίζει μέσα σας η ζύμωση, αισθάνεται κανείς να του φταίνε οι πάντες. Αλλά μια εργασία πνευματική, δεν προκαλεί παρόμοιες αντιδράσεις, διότι αν συμβαίνει αυτό, τότε αυτού του είδους οι ζυμώσεις, οφείλονται στο ότι οι ασκοί ήταν πολύ παλιοί και πολύ χρησιμοποιημένοι.

ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΕΛΘΕΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ;

Και εδώ η Θεία Χάρις λοιπόν, θα ενεργήσει να αλλαχθεί η μνήμη των κυττάρων.
Εσείς θέλετε να αναζωογονηθεί πλήρως όλο σας το «Είναι». Πολύ καιρό μείνατε στις ίδιες συνήθειες, διατηρήσατε τον ίδιο τρόπο σκέψης, επαναλάβατε τα ίδια λάθη! Τι κι αν κάθε επτά χρόνια τα κύτταρά σας ανανεώνονται, οι τάσεις, οι συνήθειες, παραμένουν ίδιες, επειδή τα νέα σωματίδια έχουν υποστεί την επίδραση των παλιών αποτυπωμάτων ή της παλιάς μνήμης θα λέγαμε. Λοιπόν, όσο τα καινούργια κύτταρα αντικαθιστούν τα παλιά,
η Χάρις τα εμποτίζει με καινούργιες σκέψεις, νέα συναισθήματα.

Έχουμε κάθε λεπτό συνειδητή επίγνωση ότι "ανανεώνονται οι ασκοί μας", χωρίς τον ανθρώπινο παράγοντα, διότι τότε δεν θα ήταν Χάρις! Και παράλληλα Πάντα Εκείνη, χύνει μέσα τους το Νέο Πνευματικό Καινούργιο Κρασί. Διαφορετικά αν δεν είμαστε δεκτικοί, θα συνεχίσουμε να ζούμε μέσα στην ίδια αποδιοργάνωση και με τις ίδιες επικίνδυνες συνήθειες και θα προκληθούν ολέθριες ζυμώσεις μέσα στους ασκούς.

Αυτός είναι ο λόγος που ταυτόχρονα με τη νέα Πνευματική Αλήθεια που λαμβάνουμε,
μεταμορφώνεται πάντοτε δια της Χάριτος, η μνήμη των κυττάρων μας, αρκεί να πιστεύουμε,
διότι αυτό το τέλειο έργο, επιτελεί η Χάρις, εισάγει μέσα μας νέα στοιχεία, και η ίδια επιβλέπει την αγνότητα των τροφών, του αέρα που αναπνέουμε και οποιουδήποτε πράγματος απορροφούμε ορατού και αοράτου. Τότε μόνο δεχόμαστε άφοβα τα νέα πνευματικά ρεύματα της Ανάτασης, της Αγάπης και του Φωτός.

Τότε μόνο αρχίζουμε να επικαλούμαστε αδιάλειπτα μόνο τη Δική Του Χάρη και το Έλεός Του...!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου