Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017

"Εν Αυτώ ζώμεν και κινούμεθα και Εσμέν".

Ο Ευλογών δια της Παρουσίας Του, ο Παρέχων την Μεγάλη Χάρη Του σε μας. 
Ο Εστερνισθείς τον αγώνα μας, ο Μαχητής του κακού, ο Ελευθερωτής μας από την υποδούλωση της ύλης. Ο Αφήνων ελεύθερα τα φωτεινά πεδία της Αγάπης να εισέλθουν σε μας, ο Μεταμορφώνων αυτά σε Άφθαρτα μονοπάτια εξερεύνησής Του. Ο Ερευνητής του Δικαίου, ο Κατέχων τα κλειδιά της Αναγέννησής μας.

Ο Παρέχων την Μεγάλη Ευλογία Του, στα υλικά μας επίπεδα. Ο Καθορίζων την πορεία μας μέσω της Πορείας Του. "Ο Πορευόμενος μέσω υμών", για την πορεία μας μέσω Εκείνου. Ο Απευθύνων σε μας την πανταχού παρούσα Αγάπη Του. Ο Καθορίζων την πορεία μας στους Ουρανούς, ως εκφραστής της Αγάπης και της Αγιοσύνης. Ο Μαχόμενος για την πρόοδό μας. Αυτός η ορατή Ελπίδα της Άφθαρτης Ζωής.
Αυτός είναι η Παρουσία στον Πόνο, η Παρουσία στη Δοκιμασία, η Παρουσία στην Ελπίδα. Είναι ο Ένας, Ο Μόνος, Ο Άγιος που ενδίδει σε μας από Αγάπη. Η Αγάπη Του δεν υφίσταται αλλοίωση, φθορά, δεν απόλλυται, εκφράζεται μέσω Εκείνου και διαφαίνεται στο Νόμο Του. Ο Νόμος Του είναι ο Πανδέκτης της Αγάπης. Είναι ο Πανανθρώπινος Πανδέκτης της Θείας Παρουσίας. Εκείνος θεσπίζει τους Νόμους Του και εκδίδει τις αποφάσεις Του. Είναι ο Εφαρμοστής της αδιάβλητης και ουσιαστικής Δικαιοσύνης, άμεσα προσδιοριστικής του δικού Του Είναι.

Ο Δίκαιος Κριτής, ο θεματοφύλακας των Ουράνιων Νόμων-Αξιών στους Αιώνες. Είναι η υπαρκτή Δικαιοσύνη της Πολιτείας του Φωτός. Είναι ο Οριστής της Δικαιοσύνης, ο θεματοφύλακας των αποφάσεων του Ουράνιου δικαστηρίου. Είναι αρμόδιος Κριτής, γιατί "τα πάντα ορά". Είναι Εκείνος που αξιολογεί τις Αιώνιες Αξίες, είναι ο Παρεμβαίνων φωτεινά στο νου των ανθρώπων. Είναι ο Ερμηνευτής των Νόμων ο Εμπνευστής της Δικαιοσύνης. Ο απόλυτος γνώστης του Δικαίου, γιατί Εκείνος μαρτυρεί για μας. Δια του στόματός Του μαρτυρούν οι Άγγελοι.

Ο Άγιος ενυπάρχει στο φωτεινό νου των υπαρκτών νοητικών ανθρώπων, ενυπάρχει και επενεργεί και λειτουργεί δια του Νοός Του μέσω του νου των όντων Του και της εκπομπής της Υπερουσίας Του. Ο Υπέρτατος Αυτός Κύριος που προϋπήρχε πάντων και προ του σκότους και κατά το σκότος και προ του Φωτός και κατά το Φως. Έδωσε την δημιουργική Του έμπνευση μέσω του Φωτός αφού διέλυσε και εξαφάνισε το σκότος. Η εμπειρία της εικόνας της δημιουργίας είναι ασύλληπτης ομορφιάς.

Ο Ποιητής όλων εποίησε με οίστρο κάλλους και έμπνευση Σοφίας το αδιαμόρφωτο Σύμπαν δια "Των Χειρών Του". Άγγιξε δια των πνευματικών Του Χειρών το αχανές Σύμπαν και εμφύσησε επ' αυτού Πνοή Θεία, Ζώσα, έκτισε την τελειότητα της υπέρτατης τελείωσης, εποίησε το Ποίημα του Ουρανού, το Ποίημα της Γης. Μέσω της αγαθής προαίρεσης και της απέραντης Αγάπης έπλασε τα άπλαστα με μόνο το αγαθό Φως, χωρίς κτίστες, χωρίς εργάτες και έθεσε την απεριόριστη σφραγίδα Του στον ορατό και στον αόρατο υπαρκτό κόσμο, που δεν αντιληφθήκαμε ακόμη.

Απροπαρασκεύαστες εμείς οι γήινες υπάρξεις για να μας αποκαλυφθεί το υπέροχο δημιούργημα. Προσπαθούμε να λάβουμε κάποια γεύση έστω και αμυδρή προσδοκούμε να εννοήσουμε τα θαύματα της Θείας Κτίσης τα θαύματα των Ουρανίων συμβάντων. Ασυλλήπτου Φωτός το Έργο του Υπέρτατου, ο Ουράνιος Πύργος που έχουν την "κατοικία τους" οι αιώνιες πανανθρώπινες Αξίες. Οικοδέσποινα του Πύργου η Αρετή μας αναμένει απαστράπτουσα από το Αγαθό Φως. Προσφωνούμε Εκείνον Αδιάβλητο.

Προσφωνούμε Εκείνον Άγιο, Απρόσβλητο από το κακό, μαγνήτη του Καλού, Κάλλιστο, Αγαθόν, Πανέμορφο, Παν ωραίο, Πάνσοφο, Παν Ποιητή, Παντογνώστη, παρόντα σε άπασα την πλάση, αχτίδα Ελπίδας, προσμονή Ελπίδας, Ελπίδα στο Αγαθό Του Βασίλειο, Ελπίδα στη Ευσπλαχνία Του, Ελπίδα σ' Αυτόν που κατοικεί στο χώρο της Ψυχής και αποβλέπει στο όραμα της Ουράνιας Κατοικίας. Προσφωνούμε Εκείνον Πατέρα, Λυτρωτή, Σωτήρα, Αναγέννηση, Αναβάθμιση, Αναγωγή, Παν κάλλιστο και "Καλόν".

Το κάλλος του Καλού φέγγει ως καθρέπτης με χίλιους ήλιους που αντικατοπτρίζονται επ' Αυτού και αντανακλώνται απανταχού της Οικουμένης. Προσφωνούμε Εκείνον Ελπίδα της Οικουμένης, Ελπίδα των πονεμένων, Ελπίδα των δούλων, των παθών, Ελπίδα των ασθενών της ψυχής, Ελπίδα των πλανημένων. Ελπίδα των ανομούντων, Ελπίδα που οδηγεί στο Ανέσπερο Φως των Αιώνων στο Βασίλειο, που Εκείνος έπλασε και στο γένος μας, που μέσω του Υιού, έταξε.

"Εν Αυτώ ζώμεν και κινούμεθα και Εσμέν".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου