Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017

"Σοφία, Αγάπη, Αλήθεια, Καλοσύνη, Δικαιοσύνη"

Θα πούμε, λοιπόν, τις αλήθειες φίλοι μου, όπως συμβαίνουν και στους τρεις κόσμους – 
υλικό, ψυχικό και πνευματικό – σύμφωνα με το Σχέδιο και τη Βουλή του Θεού, μέχρι να ολοκληρωθεί το σχέδιο, και να σας το παραδώσουμε. Στο 13ο κεφ. της Αποκάλυψης, βλέπουμε δυο Θηρία, ένα ανεβαίνει από τη θάλασσα και εκείνο που ανεβαίνει από τη γη, και ο αριθμός του είναι εξακόσια εξήντα έξι (666). Αυτός ο αριθμός είχε δώσει τόπο σ’ ένα σωρό ερμηνείες, και άλλαζε με τις εποχές. Πόσοι αντί να καταλάβουν το συμβολισμό του, βιαστήκαν  να βρουν κάποιο ιστορικό πρόσωπο ή ποια δοξασία ή ιδεολογία αντιπροσώπευε. Και αυτό άλλαζε με τις εποχές, είδαν τον Νέρωνα, τον Ναπολέοντα, το Χίτλερ.. Αυτός ο αριθμός όμως είναι ένα σύμβολο. Για να καταλάβετε τον αριθμό έξι, (6) μελετήστε τον σε συνάρτηση με τον αριθμό πέντε (5). Το πέντε είναι ο αριθμός του ανθρώπου όταν τον ζωγραφίσουμε μέσα στο άστρο, με τις πέντε μύτες, το πεντάγραμμο, και απεικονίζει τον άνθρωπο ο οποίος απαλλάχτηκε από τη ζωώδη πλευρά, η οποία συμβολίζεται με την ουρά (6). Ο αριθμός έξι λοιπόν, είναι ο αριθμός του ζώου, και είναι σημαντικό να εργαζόμαστε για να εγκαταστήσουμε μέσα μας τον αριθμό πέντε, με τις πέντε αρετές του πενταγράμμου, τη σοφία, την αγάπη, την αλήθεια, την καλοσύνη και τη δικαιοσύνη.

Αυτό είναι λοιπόν, το πέρασμα, από το ζώο, στον άνθρωπο, από το έξι, στο πέντε.
Και δεν είναι εύκολο αυτό, διότι η ανθρώπινη φύση είναι τόσο πολύ κοντά ακόμη στη ζωώδη φύση, με όλα της τα ένστικτα και τις ορέξεις! Όλοι σέρνουμε μαζί μας το ζωώδες παρελθόν, εξαπάτηση, απανθρωπιά και σκληρότητα ωμότητα ή τον αισθησιασμό. Το θέμα είναι ποιος θα εργαστεί με τις ψυχικές και πνευματικές ιδιότητες ώστε να σηκώσουμε κεφάλι σε όλες αυτές τις ενστικτώδεις τάσεις. Αυτό είναι το πρόβλημά, και όλοι έχουμε αυτό το χρέος, να το λύσουμε. Αυτή η ζωώδης φύση είναι βέβαια ισχυρή, επειδή είναι πολύ παλιά, και εσείς θέλετε αυτή η ενστικτώδης φύση μας, να είναι γλυκιά, καλή και επιεικής, μετά από τέτοιες συνθήκες κάτω από τις οποίες έζησε;
Αυτό όμως, δεν είναι το τελευταίο στάδιο της εξέλιξής μας,
και ότι τώρα εναπόκειται στη θεϊκή σοφία, τη νοημοσύνη, σε συνδυασμό με τη Χάρη του Θεού, να εκδηλωθούν οι ιδιότητες, για να εξισορροπηθεί αυτή η τρομερή δύναμη, που όλοι μας έχουμε μέσα μας, και την οποία η Αποκάλυψη ονομάζει Θηρίο. Μη το αναζητάτε το Θηρίο στους άλλους. Όχι, βρίσκετε μέσα στον καθένα μας. Μην κοιτάτε λοιπόν τον αδελφό σας. Σύμφωνοι, υπάρχει εξωτερικά, συλλογικά, όμως η αληθινή κατανόηση, είναι να ξέρουμε ότι βρίσκεται μέσα μας, και ότι είναι η κατώτερή μας φύση. Να λοιπόν, ας συνειδητοποιήσουμε τη σημασία αυτής της εργασίας, την οποία θα κάνουμε επάνω στην κατώτερη μας φύση, με τα όπλα της ψυχής, του πνεύματος και της νόησης. Διαφορετικά, τι νομίζετε, μήπως το Θηρίο θα αναγνωρίσει ότι το θρέψατε, και ότι το υπηρετήσατε; Κάθε άλλο, στο τέλος θα σας καταβροχθίσει…Δείτε τι λέει σχετικά με τη μεγάλη πόρνη, η οποία "καθόταν πάνω στο θηρίο, και τα δέκα κέρατα και τα επτά κεφάλια θα την μισήσουν, θα την αφήσουν γυμνή, θα φάνε τις σάρκες της, και θα την καταστρέψουν με φωτιά". Όταν λοιπόν οι άνθρωποι δεν είναι άγρυπνοι, καταλήγουν πάντοτε να κομματιαστούν από την κατώτερη φύση τους, αφού την έχουν πρώτα ζεσταίνει, ταΐσει και χαϊδέψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου