Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2016

Η ΧΑΡΙΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ…!!!

Η Χάρις του Θεού δεν έρχεται με το "πρέπει, το εγώ, και το εμείς". 
Δεν μπορούμε να πεθάνουμε εμείς, το «εγώ» μας.
Όχι, διότι ακόμη και να πιστεύουμε, ότι θα το πεθάνουμε "το εγώ" μας αυτό, θα συνεχίζει να είναι ακόμη Ζωντανό !!! Και το "Πρέπει που λέμε, μας θέτει, κάτω από το βαρύ πέλμα του παλαιού Μωσαϊκού Νόμου.
Τότε που να βρούμε τη Χάρη Του?

Όταν αγωνιζόμαστε "εμείς", με την παλιά γήινη φύση μας, δεν αφήνουμε τη Χάρη Του να ενεργήσει. Δηλαδή, χρέος μας είναι, να καταλάβουμε, ότι Αυτός, ο Κύριος, θέλει ο Ίδιος να το πάρει " το εγώ μας", και αφού εμείς δεχθούμε να το παραδώσουμε, να Δοξαστεί Μόνον Αυτός, και Χάρις Του, και όχι να πιστεύουν πολλοί, ότι συνέβαλε ή έκανε το μέρος του, και ο θνητός άνθρωπος!!!
"Μα μήπως και πεθάνουμε.." ...αυτός είναι ο φόβος, αλλά δεν πεθαίνουμε,
η Νέα μας Ψυχή, αυτή που γεννιέται τώρα, στην νέα ημέρα του Αγίου Πνεύματος την οποία εισήλθαμε, είναι πολύ Δυνατή, πολύ Ισχυρή, είναι ο Ίδιος ο Θεός μέσα μας. Όταν αυτή η Ψυχή, γεννηθεί μέσα σου βρίσκεσαι πάνω και από το φόβο, τη θλίψη, την πικρία, τη μιζέρια. Μόνο το "εγώ" μας μπορεί να πεθάνει, για να ζήσει η νέα Ψυχή μας μέσα τη Χάρη". Διότι και να τολμήσουμε να πούμε, ότι θα ξεριζώσουμε μια μόνο ρίζα πικρίας, μέσα από την καρδιά μας, δεν θα καταφέρουμε τίποτα. Αυτό επίσης, θέλει να πει και το "εγώ" μας.. "κοίτα, εγώ τα κατάφερα..!!!"
Μόνον Εκείνος, κάνει αυτό το Τέλειο Έργο, μέσα μας. Μόνο η Χάρη Του,
μπορεί να μας καταστήσει αγνούς, ώστε να μην έχουμε "εγώ", γιατί όσο το "εγώ" μας ζει, και δεν πέθανε, αμαρτία και ανομία έχουμε όλοι..!!!
Μένει λοιπόν, να μάθουμε όλοι,
τι σημαίνει, να ‘ρθει η Χάρη Του στη ζωή μας.. Αμήν.


Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ
Ο «Φόβος, λοιπόν, φυλάει τα έρμα..»
έλεγαν οι παλιοί, μα o οποίος φέρει μαζί του, φόβο,
αμφιβολία, δυσπιστία και δειλία, Δεν είναι τελειωμένος στην Θεϊκή Αγάπη. Αλλά όταν ζητάμε αδιάλειπτα τη Χάρη, έρχεται μέσα μας, θάρρος, τόλμη, πίστη, αφοβία, και ολόκληρος ο Καρπός του Πνεύματος,
και η δική Του Αγάπη, που "έξω διώκει το Φόβο". 
Ο Φόβος λοιπόν, είναι το κόλλημα, και το κόλλημα έχει Κόλαση. 
Ο Φόβος θρέφει το "εγώ", το οποίο ποτέ, δεν παραδίδεται στη Χάρη Του, και ο άνθρωπος πάντα, σε όλους τους αιώνες, αναχωρεί από αυτό τον κόσμο, με το "εγώ" του, με το φόβο του, και όχι με τη Σωτήρια Χάρη, την οποία ποτέ, Δεν γνώρισε! 
Η Χάρις, Τώρα μόνο, αποκαλύπτεται στις ημέρες μας. 
Γι’ αυτό το Τέλειο Έργο του Κυρίου που ανήκει "μόνον στους ισχυρούς" όπως λέει ο Παύλος, μαθαίνουμε πρώτα από όλα, να είμαστε σιωπηλοί ενώπιον πάντων, και Ενώπιον Του. Τότε έρχεται η Χάρις Του, στη νέα Ζωή μας, ώστε να μην νιώθουμε φόβο. Αυτή μας ανοίγει καρδιά και διάνοια, και στην ουσία, εισερχόμαστε τότε, στη Νέα "εν Χριστώ Αναγεννημένη Ζωή μας", και αφού είμαστε ακόμα, σε Περίοδο Χάριτος, μόνον Αυτή κάνει Τέλειο το Έργο Του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου