Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2016

"..Αλλά μετά του πειρασμού θέλει κάμει και την έκβασιν.."

ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ...!!!
«Πειρασμός δεν σας κατέλαβεν ειμή ανθρώπινος• πιστός όμως είναι ο Θεός,
όστις δεν θέλει σας αφήσει να πειρασθήτε υπέρ την δύναμίν σας,
αλλά μετά του πειρασμού θέλει κάμει και την έκβασιν, 
ώστε να δύνασθε να υποφέρητε» Α’ Κορ.10:13.
Αλλά θα καταλάβουμε πρώτα, ότι δεν μας εδόθη ακόμη καμία «έκβαση». 
Η έκβαση δίνεται μόνο, σ’ αυτούς που θυσίασαν, ή θέλουν σήμερα να παραδώσουν το «εγώ» τους. Διότι το «εγώ» που κρατούν με όλη τους τη δύναμη, είναι ο "σατανάς" μέσα τους. Αυτό το «εγώ» φέρει μέσα μας Ανομία και Αμαρτία, και μόνο η Χάρις Του μπορεί να το νικήσει, και όχι εμείς. Και επίσης ορισμένοι άνθρωποι κατάλαβαν, ότι υπάρχουν και επιθυμίες κατά Θεό, και αυτές μόνο εκλέγουν, διότι αυτό που οι άνθρωποι ονομάζουν διάβολο, πράγματι υπάρχει, αλλά δεν είναι έξω από τον πιστό άνθρωπο, ο διάβολος είναι μέσα του, όσο το περιβόητο «εγώ» του είναι ακόμη ζωντανό.
Και όσο ο άνθρωπος δεν θέλει να μάθει, πώς να παραδώσει αυτό το «εγώ» στον ΛΥΤΡΩΤΗ ΤΟΥ, ΘΑ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ «ΠΡΕΠΕΙ» ΚΑΙ ΜΕΣΑ Σ’ ΑΥΤΟ ΤΟ "ΠΡΕΠΕΙ «ΕΓΩ» ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ Ή ΕΚΕΙΝΟ" Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ..ΘΑ ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ. 
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΒΑΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ. ΟΥΤΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ «ΠΡΕΠΕΙ» ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ. ΟΧΙ. ΔΙΟΤΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗ "ΧΑΡΗ" ΕΔΟΘΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ, ΟΧΙ ΣΕ ΜΑΣ. ΕΚΕΙΝΗ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΑΦΥΛΑΞΕΙ ΑΠΟ ΤΟ "ΕΓΩ" ΜΑΣ, ΔΗΛ. ΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ? 
ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΥΝΟΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΝΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΤΟ «ΕΓΩ», ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ, ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ, ΣΤΗΝ ΘΕΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ ΑΠΌ ΤΟ ΣΑΤΑΝΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΦΕΡΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ. Η ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΕΙ ΓΙΑ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ Η ΘΕΙΑ ΧΑΡΗ. 
ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΑΥΤΗ ΠΑΛΕΥΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΣΜΟ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ. 
ΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ, ΤΟΤΕ ΤΟ "ΕΓΩ" ΜΑΣ ΖΕΙ, ΚΑΙ ΜΑΣ ΘΑΝΑΤΩΝΕΙ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ ΝΑ ΜΑΣ ΖΩΟΠΟΙΗΣΕΙ. 

ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΤΟ «ΕΓΩ» ΜΑΣ ΣΤΗ ΘΕΙΑ ΧΑΡΗ, ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ, ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΕΛΕΙΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΕΣΑ ΜΑΣ.. ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ, ΜΟΝΟΝ ΤΟΝ ΛΑΤΡΕΥΟΥΜΕ, ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΠΑΥΣΤΑ ΤΟΝ ΔΟΞΑΖΟΥΜΕ, ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΕΟΣ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ Ή ΈΦΕΡΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ..ΑΜΗΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου