Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2016

ΤΡΟΜΕΡΗ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΩΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΜΕ ΣΗΜΑΙΕΣ

«Δεν θα μάθουμε ποτέ να βάζουμε τον Θεό να εργάζεται για εμάς»,
Διότι θέλει να προχωρήσει η Νύμφη Του, και να εργαστεί δια της Χάριτος, 
πάνω σ’ αυτό σημερινό Μονοπάτι που της ανοίγεται. 
«Δεν θέλει λοιπόν, να εργαστεί εκ μέρους μας ο Θεός». 
Aλλά θέλει, εμείς να εργαστούμε μέσα από τη δική Του Χάρη. 
Αυτοί που δεν βιώσαν τη Χάρη Του ποτέ δεν ομιλούν για τη Χάρη, διότι δεν τη γνωρίζουν. Οπότε λένε: "Εμείς, θα μάθουμε να βάζουμε το Θεό να εργάζεται για μας".
Είναι ποτέ δυνατό, να βάζουμε πρώτο το «εγώ και το εμείς» και να το θέτουμε ενάντια στο δικό Του Θέλημα; Και ποτέ να μην Τον ρωτήσουμε, αν αυτό είναι το Θέλημά Του!!! 
Αυτό όμως, είναι ένα άλλο έτερο Ευαγγέλιο!!!
Όταν ολοκλήρωσε το Έργο Του στο Σταυρό ο Χριστός, θα μπορούσε άνετα από τότε, να είχε εξαφανίσει τον εχθρό της Ψυχής μας. Το ότι, τον άφησε να υπάρχει μέχρι σήμερα, πάνω στη γη, σημαίνει, ότι θέλει να δει Ένδοξη τη Νύμφη Του, την Εκκλησία Του. Εκείνη, να εργάζεται μέσα από τη Χάρη Του και να παίρνει Νίκες. Να νικά δια της Χάριτος και του Πνεύματος Του, τις ορδές των σκοτεινών δυνάμεων. Γι’ αυτό την ονομάζει Στρατευομένη. Η άλλη η Θριαμβεύουσα νίκησε, και βρίσκεται μαζί Του στο Ουρανό. Άρα, είναι Στρατευμένη η Νύμφη Του, είναι το Στράτευμα του Κυρίου, και εργάζεται στη γη. Και την ονομάζει στους Ψαλμούς: «Τρομερή, ως Στράτευμα με σημαίες!!!

Ο Χριστός, μας άνοιξε το Δρόμο, αρκεί να περπατήσουμε στα Χνάρια Του, και να ζήσουμε έμπρακτα όλα τα εδάφια του Λόγου στη ζωή μας. Να μας διώκουν οι σημερινοί φαρισαίοι, όπως Εκείνον, να μας πετροβολούν, να μας σταυρώνουν, να μας θάβουν, και η Δύναμη του Πνεύματος Του να μας Ανασταίνει. Αυτή είναι η εργασία μας. Δεν ξανα-σταυρώνουμε πάλι Eκείνον που ολοκλήρωσε το Τέλειο Έργο Του!!! Γι’ αυτό όποιος μπορέσει θα πει «κάποτε»: «ο πατέρας μου εργάζεται μέχρι τώρα, και εγώ εργάζομαι» και
 «με φόβο και τρόμο εργάζομαι την εαυτού σωτηρίαν».


Δεν είναι ποτέ δυνατόν, να σταθούμε μόνο στο πρώτο σκαλοπάτι, όταν έχουμε επτά σκαλοπάτια να ανεβούμε. Από μας ζητείται ολόκληρος ο Καρπός του Πνεύματος. «Πίστη, Αρετή, Γνώση, Εγκράτεια, Ευσέβεια, Φιλαδέλφεια και Αγάπη». Αφήνουμε λοιπόν, το γάλα, ζητούμε στερεά τροφή. Αφήνουμε τη ζωή του νηπίου και ποθούμε τη ζωή του ενήλικου. Θέλουμε να κολυμπήσουμε σε ύδατα κολυμβήσεως. Αμήν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου